Závěrečný turnaj starší přípravky sezóny v Radimi

28.06.2018 20:06

 V neděli 24.6.2018 se starší přípravka (ve značně zredukovaném stavu), ale doplněna o sourozenecké duo Čapkových z mladší přípravky vyrazila na poslední turnaj letošní sezóny "PROVI CUP JUNIOR 2018" do Radimi (okr. Kolín). Turnaje se účastnilo celkem deset týmů, které byly rozděleny do skupiny A a B. Naši kluci byli nalosováni do skupiny "A", zde jsme postupně odehráli 4 zápasy, které měly rozhodnout o tom jestli se probojujeme do play-off turnaje. Než vám prozradím, jestli se to klukům podařilo, tak si stručně zhodnotíme zápasy v základní skupině.


ŽSK Třemošnice - MFK Nové Město na Moravě - 2:4
Branky: Šmídl, Čapka P.
Los nám v prvním zápase přisoudil pozdějšího finalistu turnaje a tím byli fotbalisté MFK Nové Město n. Moravě. Po trošku prospaném začátku, kdy jsme dovolili soupeři jít do luxusního čtyřbrankového náskoku, se naše hra začala zlepšovat a dokázali jsme se prosadit i gólově. To hned dvakrát, nejprve se trefil Davča Š. a druhou naši branku přidal Páťa Č. . Nebyli jsme daleko od kontaktního gólu, ten se nám však nepodařilo vstřelit a v posledních vteřinách zápasu předvedl výborný zákrok Pája K. a zabránil tak pátému gólu v naší síti.


ŽSK Třemošnice - Viktoria Radim "A" - 0:1
V dalším kole nás čekal domácí "A" výběr. Ve velmi vyrovnaném zápase bylo vidět několik příležitostí na obou stranách. My jsme si v tomto zápase vybrali i trochu té "smůly" a o naší těsné prohře rozhodl jediný gól.


AFK Sadská - ŽSK Třemošnice - 1:3
Branky: Kolbaba 2, Mostecký
Do třetího zápasu jsme vstupovali s tím, že už chceme vyhrát a připsat si první body do tabulky.Opět se jednalo o velmi dobrý a vyrovnaný zápas, ve kterém jsme se dostali díky trefě Lukáše M. dostali do vedení. Soupeř se ovšem nevzdával a odměnou jim bylo vyrovnání na 1:1. Nakonec se nám ale podařilo zápas otočit v náš prospěch, když se dvakrát trefil Pája K. a to z přímého volného kopu po faulu na našeho hráče. Třetím gólem se mu podařilo překvapit gólmana soupeře a to díky dalekonosné přesné střele. Byla z toho výhra 3:1.


ŽSK Třemošnice - TJ Sokol Malšova Lhota - 5:0
Branky: Mostecký 2, Rožek, Čapka P., Kolbaba
Poslední zápas základní skupiny jsme sehráli s týmem Malšovy Lhoty. Byl to zápas o postup do play-off, k tomu nám stačilo uhrát remízu. Kluci ale na žádnou remízu hrát nechtěli a od začátku byli na hřišti lepším týmem. Svoji převahu jsme vyjádřili i gólově a to po trefách Lukáše M. (2x), Toma R., Páťi Č. a Páji K. . Byl to také první zápas, kde jsme i díky dobrému výkonu Vaška B. v bráně udrželi čisté konto a zaslouženě jsme vyhráli 5:0.
 Součet těchto výsledků nám stačil na třetí místo ve skupině A a našim soupeřem  ve čtvrtfinále se stal druhý tým skupiny B, AFK Pečky. Ještě před začátkem play-off nás opustil Váša B., který měl ještě jiné povinnosti a místo něj byl povolán do dresu Ráďa Č.  :-). Samotný zápas byl velmi vyrovnaný a opět rozhodoval o výsledku jediný vstřelený gól. Ten bohužel pro nás vstřelil tým Peček. A i přes velký tlak v posledních 5 minutách, změně na brankářském postu (do brány šel Táďa G., do hry se dostal Pája K.) a houževnatého výkonu,který předvedl Ráďa Č. behěm svého střídání se již skóre nezměnilo a prohr&aacut e;v&aacu te;me těsně 0:1.  Celkově kluci obsadili 5. místo z 10 týmů. Všem klukům patří poděkování za předvedený výkon a bojovnost.

Sestava: Pája Kolbaba, Táďa Gauč, Tobík Cipryán, Luky Mostecký,Davča Šmídl,Váša Brožek,Tom Rožek, Páťa Čapka, Ráďa Čapka