Starší žáci - referát z utkání s TJ Přelovice

15.10.2018 22:45


ŽSK Třemošnice - TJ Přelovice - 1 : 1 (0:1), na penalty 5:6
Branka: Marek Tlapák

 

Po týdnu jsme se opět představili na domácím hřišti, tentokrát byli naším soupeřem chlapci z fotbalové vesnice Přelovice.
Hosté se v prvním poločase presentovali snahou o kombinační fotbal a nutno konstatovat, že hostující tvořivý záložník vytvářel svým spoluhráčům zajímavé šance. Jednu z nich dokázali hosté proměnit ve vedoucí branku. Naši chodiči jenom přihlíželi.
V druhém poločase jsme stačili alespoň vyrovnat, když hostující obránce neomylně našel ve vlastním pokutovém území Marka a ten nadvakrát dokázal dostat míč dostat za záda hostujícího brankáře. Po třetí v řadě jsme se o druhý bod utkali v penaltovém rozstřelu. Oba brankáři byli jak namalovaní a tak o prémiovém bodu pro hosty rozhodla naše zahozená penalta v šesté sérii.

 

Filip Jelínek - Daniel Marek, Vašek Michálek, Radek Brynych (Matěj Spěvák), Vojta Valčík - Roman Petrus (Adam Škaryd), Filip Červeňák, Tomáš Benda, Marek Tlapák (Vašek Zadina) - Tadeáš Oswald, Michal Smutný (Radim Šíma)

 

„Naše poslední utkání jsou jako přes kopírák, jak výsledkově tak výkonově. Po tragických prvních poločasech  přijde bouře v kabině a v druhém poločase  po zlepšeném výkonu alespoň vyrovnáme. Pomalu ztrácím síly kluky neustále burcovat a přesvědčovat, že se musí na hřišti vyždímat, obětovat, zkrátka makat od první sekundy, jinak jejich činnost nemá smysl. S trochou nadsázky bych se nejraději odvolal…. U některých je  lenost, pohodlnost a slabá vůle výše než dobrý pocit z propoceného dresu a pocitu vítězství. Nejenom proto si odbyli svůj debut za starší žáky Adam s Matějem (ročník 2006), v minulém utkání i Pavel Kolbaba (2007).

V druhém poločase jsme zlepšili pohyb, začali jsme včas dostupovat, předskakovat a vystupovat. Hra se vyrovnala, vyrovnali jsme po chybné rozehrávce hostujícího obránce. Velmi slabá je hra našich útočníků – poslední tři zápasy se prakticky neprosadili !!!!  V druhém poločase byli našimi nejaktivnějšími Daniel, Vašek M, Tomáš a Filip Č.“