Starší žáci - referát z utkání se Sokolem Libchavy

16.10.2017 19:14

 

Referát starší žáci.

ŽSK Třemošnice - SOKOL Libchavy -
1 : 2 (1:1) na pokutové kopy 2:4
Branka: Tadeáš Oswald


V neděli za krásného počasí pod Lichnici zavítal tým z dalekých Libchav, který se pohybuje v popředí tabulky.
Opět jsme neporušili tradici a od 4. minuty prohráváme 0:1, kdy soupeř využil nerozhodnost Michala při výběhu. V dalších minutách se hra odehrávala ve středu hřiště. My jsme hrozili hlavně Tadeášem z levé strany. Soupeř se  přes naši  organizovanou obranu do výrazných šancí také nedostal. Průnikové přihrávky dokázal Michal včas vyřešit včasným odkopem nebo rozehrávkou. Ve 28.minutě ustál Daniel Krška dva důrazné souboje před pokutovým územím soupeře, uvolnil zleva nabíhajícího Tadeáše a ten křižnou střelou vyrovnal.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se cílem pokračovat v zodpovědné aktivní defenzívě a snahou hrozit rychlými (nebo lépe rychlejšími) protiútoky. Od 50. minuty nám ale začaly rychle docházet síly a soupeř začínal získávat převahu. Oživení do útoku částečně přinesl vystřídavší Filip Jelínek. Hlavně jeho odvážný průnik do pokutového území soupeře a  přihrávka volala po gólovém zakončení. Hosté se do největší šance dostali v poslední minutě, ale Michal své zaváhání z úvodu utkání napravil bravurním zákrokem a utkání poslal do penaltového rozstřelu. V něm si prémiový druhý bod vystříleli hosté.

„S trochou ironie musím konstatovat zlepšení - v Přelovicích jsem inkasovali již ve 20.sekundě, v Nemošicích ve 2.minutě a dnes až ve 4.minutě…..Individuální chybou nebo nerozhodností Michala jsme soupeři opět darovali vedení. Michal své zaváhání ale napravil v závěru utkání, kdy nám vychytal cenný bod s kvalitním soupeřem.

V prvním poločase jsme se soupeři  vyrovnali v důrazu. Rychlé akce hostů jsme včas stačili uhasit dobrým posouváním obrany. Dobrý výkon dnes předvedl Daniel Marek, který operoval před čtveřicí našich obránců a spoustu akcí soupeře zastavil nebo zpomalil. V druhém poločase nám ale došla šťáva. Bez fyzické kondice to nepůjde. Takže v úterý na  pravidelném nutném a neoblíbeném kondičním tréninku. S penaltovým rozstřelem jsme se setkali poprvé a neuspěli jsme. Ale celkový dojem z utkání je velmi pozitivní. Pochvalu dnes zaslouží opět celé mužstvo, svůj nadstandartní výkon předvedl Daniel Marek a Lukáš Skokan.“

Sestava : Michal Mrázek - Lukáš Skokan, Vašek Michálek, Radek Brynych, Jakub Erben - Daniel Marek, Jan Kasal, Daniel Krška, Filip Červeňák - Tadeáš Oswald, Tomáš Dočekal (Filip Jelínek)