Starší žáci - referát z utkání s H. Městcem.

08.10.2018 21:42


ŽSK Třemošnice - Jiskra Heřmanův Městec - 1 : 1 (0:1), na penalty 4:5
Branka: Tadeáš Oswald (pk)

 

V neděli jsme na domácím hřišti v derby přivítali vrstevníky z Heřmanova Městce.
V prvním poločase jsme si udržovali mírnou územní převahu. Naši snahu o kombinaci často přerušily nepřesné přihrávky a zakončení bylo nedůrazné nebo zbrklé. A tak soupeř využil jedno z našich zaváhání v obraně a ujal se vedení, 0:1. Střela Radka z přímého kopu a ani Tadeášovo nadějné sólo vyrovnání nepřineslo.

Ani úvod druhého poločasu nepřinesl zlepšení v naší hře. Až po přeskupení jsme soupeře více zatlačili a výsledkem byl pokutový kop, který Tadeáš s jistotou proměnil a vyrovnal na 1:1. V dalších minutách jsme chtěli vítězství strhnout na naši stranu, ale výraznější šanci jsme si nevypracovali. Naopak hosté začali hrozit z rychlých protiútoků. Nerozhodný výsledek se již do konce utkání nezměnil a tak jsme opět po týdnu absolvovali penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější hosté.

 

Pavel Kolbaba (Filip Jelínek) – Daniel Marek, Radek Brynych, Vašek Michálek, Vojta Valčík – Roman Petrus, Marek Tlapák (Filip Červeňák), Tomáš Benda, Michal Smutný – Tadeáš Oswald, Vašek Zadina (Radim Šíma)

Do derby jsme záměrně vstoupili s benjamínkem Pavlem (2007) v brance, a nutno říci, že zachytal spolehlivě, několikrát včasnými výběhy vyřešil složité situace za našimi obránci. Jinak naše hra byla opět plná nepřesností a malého pohybu. Náznaky šancí jsme nedotáhli do finálního zakončení a střely z velké vzdálenosti hostujícího brankáře neprověřily. Větší tlak  přinesla až změna v rozestavení 3-4-3, výsledkem byla penalta a alespoň vyrovnání. Na penaltový rozstřel se do naší branky postavil Filip, ale ani si nesáhnul… Hosté si zaslouženě vystříleli prémiový bod. Pochvalu dnes za snahu kombinovat , tvořit a vymýšlet zaslouží Daniel a Vojta, v těchto atributech naopak zaostávali všichni naši záložníci. Nechci neustále zmiňovat nespokojenost s přístupem k tréninku a zápasu, ale příběhy a chování některých hráčů jsou tragikomické.“