Soutěž začala pořádně zostra od prvního kola.

18.08.2015 20:14

Pardubice - Fotbaloví příznivci se dočkali startu nového ročníku krajského přeboru. A hned jeho zahajovací kolo nabídlo mnoho zajímavého dění.
 
Obhájce titulu z Chrudimi začal soutěž vítězstvím v Moravanech a na této půdě se to hodně cení, domácí tam nebývají zvyklí rozdávat. Jenže tentokrát doplatili na svůj slabší první poločas, když během dvaceti minut pustili soupeře do dvougólového vedení. Po změně stran snížili a tlačili se za srovnáním, leč bylo to marné.
 
Porážkou otevřely podzimní část Holice, které ve šlágru kola nestačily na pardubické béčko, lépe řečeno na jeho kanonýra Klátila, jenž dal všechny tři góly, což pochopitelně nahněvalo trenéra poražených Romana Kyrala. „Věděli jsme, co bude soupeř hrát, přesto to nestačilo. V bloku jsme bránili dobře, ale selhali jednotlivci. Překvapilo mě, jaké jsme vyráběli hrubé chyby," nechápal.
 
Namále měl i Lanškroun, ale největší překvapení minulé sezony nakonec neztratilo. Dobře hrající fotbalisté z Třemošnice drželi dlouho vedení, ale po vyloučení Kunáška dvakrát v rychlém sledu inkasovali a na cestu domů se vydali bez bodu, což pro ně bylo vzhledem k vývoji zápasu určitě zklamání.
 
Pohledný fotbal sledovali diváci na stadionu ve Svitavách, kde se představila exdivizní Česká Třebová a ze začátku tahala za zjevně kratší konec. S přibývajícím časem ale získávala jistotu a ve druhé půli tahala naopak za konec delší, tudíž smírné skóre po devadesáti minutách tomuto zápasu „sedělo". V rozstřelu se pak lépe dařilo hostům, když za Svitavy selhali první dva střelci.
 
Druhý test penaltových dovedností se v tomto kole konal v Žamberku a přesnější v něm byli domácí, kteří si tak k bodu za remízu 1:1 připsali proti Chocni druhý navíc. Za hosty ze hry skóroval král střelců uplynulého ročníku Lubomír Myšák a naznačil, že nehodlá ze svých výkonů nijak slevit.
 
Bude však mít silnou konkurenci. Například Jiřího Kopeckého ze Slatiňan, kterému na pět přesných zásahů stačilo jediné utkání v Letohradu, kde ambiciózní nováček zcela rozvrátil kolabující defenzivu.
 
V Poličce padaly góly jen z penalt, které bezpečně proměňoval domácí Mirek Stejskal. Té první v úvodu předcházelo navíc vyloučení protihráče za ruku na brankové čáře, tudíž je jasné, v jak složité pozici se ocitl třebovský Slovan. Přesto se nevzdal a byly chvíle, kdy i v deseti lidech sahal po vyrovnání, jenže poslední minuta a druhý pokutový kop Stejskala utnuly jeho naděje.
 
Výhodu domácího prostředí v prvním kole beze zbytku využila Přelouč a ukázala, že nehodlá být v krajském přeboru do počtu. K úspěchu jí postačila přesná hlavička kapitána Ulrycha po půlhodině hry a zodpovědná defenzivní hra v dalším průběhu. Nutno však dodat, že výraznější tlak Hlinska se prakticky nekonal.
 
 
 
POTLESK
Do přeboru připlula pořádně dravá štika. O síle Slatiňan všichni velice dobře vědí, ale vyhrát venku rozdílem sedmi branek, to je vizitka jako hrom. Stejně jako pět gólů, které nasázel Jiří Kopecký.
 
Také druhý nováček z Přelouče začal úspěšně. Sice mu k tomu stačil jediný gól, ale za vítězství 1:0 se dávají stejné tři body jako za 7:0. Start to byl na jedničku.
 
Hattrick Martina Klátila zajistil pardubické rezervě skalp regionálního konkurenta z Holic a tím vydařený vstup do soutěže.
 
PÍSKOT
Na lepší výsledek mohla myslet Moravská Třebová v okresním derby v Poličce, to by se však musela vyvarovat hrubých chyb v defenzivě, z nichž rezultovaly dva pokutové kopy. Soupeř je využil a rozhodl tak o výsledku
 
Bez gólů to nepůjde. Moravská Třebová měla v úvodním dějství jedno společné s Letohradem B a Hlinskem. Tyto týmy nedokázaly skórovat a za takové situace se sotva dá pomýšlet na úspěch.
 
STŘELCI
1. Kopecký (Slatiňany)   5
 
2. Klátil (Pardubice B)   3
 
3. Stejskal (Polička)   2

 

 

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/soutez-zacala-poradne-zostra-hned-od-prvniho-kola-20150818.Obhájce titulu z Chrudimi začal soutěž vítězstvím v Moravanech a na této půdě se to hodně cení, domácí tam nebývají zvyklí rozdávat. Jenže tentokrát doplatili na svůj slabší první poločas, když během dvaceti minut pustili soupeře do dvougólového vedení. Po změně stran snížili a tlačili se za srovnáním, leč bylo to marn