Slatiňanský nováček je po pěti kolech nade všemi.

16.09.2015 17:52


Uplynulé dějství nejvyšší krajské soutěže fotbalistů ukázalo, ža ani pardubické béčko, které se tak doposud jevilo, není neporazitelné. A ta ani ve svém hájemství pod Vinicí, kam si pro tři body přijela kvalitně bránící a brejkové situace účinně zakončující Choceň. Čimž se rezerva z průběžného prvního propadla na čtvrté místo v tabulce soutěže.

Do vedení se posunuly Slatiňany, které jen potvrzují vysoké ambice. Soupeř z Moravské Třebové jim nyní roli zdánlivě usnadnil, když k zápasu přijel v jedenácti bez jediného náhradníka na lavičce. Přesto nebo právě proto, drželi hosté zodpovědnou hrou útočné choutky favorita na uzdě, ale ten ze své převahy nakonec po 70. minutě vytěžil dvě branky a tím i posun do čela přeboru.

Ve sběru bodů pokračovala i Polička, která hostila zatím nulovou Třemošnici a utkání se postupně změnilo v úporné dobývání svatyně střežené brankařem Auersvaldem. Jak už to bývá, když se papírovému favoritovi nepodařilo utlumit nadšení hostů rychlým gólem a stav byl dlouho nerozhodný, dostával se do herní křeče a vysvobození přivítal s ohromnou úlevou. Zařídil ho sedm minut před koncem hlavou Stejskal a Třemošnice zůastává bez bodu.

Zatímco z Železných hor se alespoň může utěšovat tím, že většina duelů prohrává těsně po boji a úspěch tedy musí dříve nebo později přijít, tak poslední Letohrad B působí zatím beznadějně. A to především doma, kde se "chlubí" sérii : 0:7 - 1:5 - 0:6. V posledním případě utržil od chrudimského béčka ve druhé půli v rozmezí dvaceti minut pět "kusů".

Nejvyšší výhru kola si připsaly Svitavy, které vyběhly s Lanškrounem 5:1. Je nutno dodat, že takovému přídělu dlouho nic nenasvědčovalo, hosté ve druhém poločase saheli po vyrovníní a možná i po obratu vývoje, jenže čtvrt hodiny před koncem naděšla pro ně osudná minuta. Nejprve inkasovali gól na 3:1, vzápětí se nechal zbytečně vyloučit Jung a jejich odpor se pak zhroutil, takže museli být rádi, že neinkasovali nic víc než "pětku".

Že kvalitně sehraný poločas na dobrý výsledek proti silnému soupeři nestačí, o tom se přesvědčili příznivci na stadionu v Hlinsku. Jejich tým sice po pětačtyřiceti minutách vedl nad Holicemi 1:0, ale nasazenou laťku neudržel a po přestávce tahal za kratší konec, když hostům k otočení skóre pomohlo i vyloučení Nevoleho.

Za vyučenou dostala dosud velmi sympaticky hrající Přelouč, která úplně vypadla z role v závěru prvního poločasu, když si od České Třebové nechala nasázet v ryclém sledu tři branky a tím bylo rozhodnotu.

Žamberk da na podzim zatím čtyři góly a o všechny se postaral střelec Hrubý. Ve třech případech to bylo z penalt a dvě z nich proměnil v duelu proti Moravanům. Týmu to stačilo na výhru, neboť soupeř se sice prosadil ze hry, ale jen jednou.