Sestupem ohrožený trojlístek nacpal svůj polštář tříbodovým peřím.

15.11.2016 19:23


Pro ně zaručeně nejlepším lékem je mít před zimní pauzou dostatečně nadýchaný bodový polštář.

Nepotřebovali ani Večerníček… Jako v bavlnce se totiž po nedělním odpoledni usínalo hráčům i trenérům. třech ohrožených týmů.
Choceň dokončila svůj báječný podzimní trip po hřištích v pardubickém okresu. Vyhrála 4:1 v Moravanech. Navázala tak na výhru v Libišanech a získaný bod u tehdy vedoucích Holic. A pro zajímavost: doma porazila Přelouč. Suma sumárum z patnácti bodů jich hned deset získala na „Pardubácích". Podobné to má i v kolonce vstřelených branek. Ze čtrnácti deset.

Zcela husarský kousek se povedl Přelouči. Ta dokázala výhrou 3:2 dobýt pevnost v Žamberku. Jako první z osmi nájezdníků. Před ní tam braly po bodu Holice a Libišany. Jinak už nikdo.

A do třetice tři veledůležité záchranářské body. Na svůj chudý účet si je připsal Heřmanův Městec. Ještě do poločasu otočil nepříznivý vývoj a Svitavy poslal domů s prázdnou (2:1).

Všechny tři vítězné celky zatím nashromáždily shodně patnáct bodů. Z toho nemají vůbec radost v Moravanech. musejí nově zírat na pětibodovou díru.

Pokračuje také boj o podzimní primát. V něm si lehce polepšily Holice, které vítězstvím 3:1 splnily úlohu favorita na hřišti posledního Dolního Újezdu. A na lídra už ztrácejí „jen" čtyři body.

Tahák víkendového kola byl zasazen do Slatiňan. Vedoucí tým tabulky přivítal skokana podzimu, chrudimské béčko. V utkání ve, kterém padly obě branky až v závěrečné čtvrthodině se body dělily (1:1). Ten bonusový urvali domácí.

Přestože se o víkendu na mnoha místech našeho kraje ještě proháněl Martin na bílém koni, toho černého nesplašil. Řeč je o Moravské Třebové. Její další zastávkou byla Vysočina. Čtvrtého venkovního vítězství na podzim, tentokrát 2:1, dosáhla v Hlinsku.
Libišany podstoupily souboj s tabulkovým sousedem. A po výhře 3:1 Českou Třebovou přeskočily.


Zápas Poličky s Třemošnicí (0:2) byl předehrán už 28. září. A když už jsme u těch státních svátků, ve čtvrtek 17. listopadu jsou na programu tři duely závěrečného podzimního kola.