První přípravné utkání mužstva dospělých.

24.01.2016 07:45


FK Pardubice U19 - ŽSK Třemošnice - 2 : 1 (1:0)

Sestava : Auersvald - Stehlík, Kunášek, Široký, Mejtský - Šindelář M., Šindelář P., Kvíčala, Menšík - Filip, Hejcman - "hokejově" střídali Forman T., Šťastný A.

   První plánované přípravné utkání se nekonalo dle rozpisu s Chrudimí C ( nedostatek hráčů ), ale s náhradním mužstvem FK Pce U19 ( dor. extraliga) na UT v Ohrazenicích. Z důvodů velké absence hráčů A mužstva byli povoláni hráči z dorostu ( A.Šťastný, T. Mejtský, T. Forman, J. Široký a již napodzim zařazený do kádru A mužstva P. Šindelář ) a ti se svojí šance o předvedení se vedení týmu A mužstva chopili velice dobře.
   První gól do naší sítě padl v 15. minutě po standartní rohové situaci. Rohový kop soupeře naši hráči odvrátili, ale znovu vrácený balón do šestnáctky uklidil hlavou za tyč domácí hráč. Po té se hrálo vyrovnané utkání s minimem šancí na obou stranách. Největší naší šancí byl trestný kop zahrávaný M. Šindelářem. Míč jen o milimetry minul bránu pouze přihlížejícího domácího gólmana. Bohužel v tomto poločase musel odstoupit dobře hrající Hejcman ( nakopnutý bederní sval). V 53. minutě se ještě prosadil vrátivší Hejcman a přihrál na gól Menšíkovi. Ten s rutinou zakončil a srovnal stav na 1:1. Následně oba posledně jmenovaní odsoupili z utkání ( Menšík s nataženým stehením svalem a Hejcman z již výše jmenovaných důvodů). Domácí zhruba od 75. minuty zareagovali na absenci našich obou útočníků a začali se více tlačit do ofenzivních výpadů. Tato snaha se jim vyplatila v 85. minutě. Utěšenou odraženou střelu od břevna uklidil do prázdné brány domácí útočník a upravil konečný stav utkání na 2:1 pro domácí.
    Hráči našeho mužstva si do jednoho zaslouží pochvalu za předvedený výkon a jasně naznačili, že mají chuť bojovat o místo v základní sestavě A mužstva. Hrálo se za stálého sněžení v mrazivém počasí.

Omluveni :  Kalina, Culek, Rychnovský V., Rychnovský O., Vančura J., Vančura O., Forman D., Šebek, Petr, Benda

Příští utkání : ŽSK Třemošnice - Velim (UT Kutná Hora, 30.1., 10.15 hodin)