O fotbalovou divizi nebyl zájem.

07.07.2015 19:09


Chrudimský region zastupuje v krajských fotbalových soutěžích třináct mužstev dospělých.

Ke krajskému fotbalovému aktivu v Pardubicích, konaném ve středu 1. července nám řekl jeden z účastníků, sekretář OFS Chrudim, Jiří Richter.

V losovacích číslech prakticky ve všech soutěžích došlo proti původnímu rozpisu k několika změnám, ať již hracích dnů, ale i časů. To vše je již zveřejněno na webu Pardubického KFS.

Na programu byl i los Poháru hejtmana Pardubického kraje, kde došlo k nahrazení jednoho z mužstev vítězem okresního přeboru Ústecka. Tudíž došlo přesunutí Luže do „pavouku" Pardubicko - Chrudimského. Pohárové termíny jsou 1. 8., 8. 8. a 26. 8. Předseda STK Karel Braun nabídl mužstvům možnost změny sobotních termínů. Nemusí hrát v úředním dni, ale dle dohody je možné přeložit zápas třeba i na neděli. Ve skupině Pardubice + Chrudim se dle rozpisu střetnou v premiéře z našich týmů: Luže – Přelouč, Tuněchody – Třemošnice, Starý Mateřov – Hlinsko, Straré Hradiště – Heřmanův Městec, Načešice – Slatiňany.

U krajského přeboru dospělých, který má 16 účastníků je jediná vložená středa, a to na Státní svátek 28. října, kdy se odehraje první kolo, protože se začíná ve všech soutěžích dospělých klasicky až druhým kolem. V termínu 15. – 16. 8. se střetnou při premiéře tyto dvojice : Žamberk - Choceň, Letohrad B – SLATIŇANY, Polička – Moravská Třebová Třebová, Pardubice B – Holice, Svitavy – Česká Třebová, Moravany – MFK CHRUDIM B, Lanškroun – TŘEMOŠNICE, Přelouč – Česká Třebová.

V soutěžích došlo k mnoha změnám z důvodu, že z krajského přeboru do divize nám nikdo neodešel z finančních důvodů, ale také z rozdílné kvality mezi divizí a krajským přeborem. Proto také první čtyři týmy tabulky nabídku postupu odmítly. Naopak z divize sestoupila mužstva České Třebové a Pardubic B. Dále pak z krajské I. A třídy postoupila další dvě mužstva a z KP sestoupila čtyři, tudíž došlo k dost masivní výměně. Osobně si myslím, že pro kluby to bude zajímavé, že se týmy protočily. Podobná situace je v I. A i I. B třídě.

O fotbalové revoluci a o informačním systému předseda STK Braun vysvětlil různé problémy. Apeloval na funkcionáře klubů, že se tuto činnost musí naučit především sami. Vždyť svaz z pozice administrátora Martina Voženílka tuto činnost dostatečně vysvětloval, takže kluby by na toto novum měly být připraveny.

Hodně se hovořilo o souklubích (viz Nasavrky/Ctětín atd.), protože v nich nebyla možnost využít hráče, kteří jsou v klubu na hostování. Na aktivu v Praze zaznělo, že FAČR zvažuje možnost hostování umožnit.

Hlášenky je třeba poslat do 15. července 2015.








Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/fotbal_region/o-fotbalovou-divizi-nebyl-zajem-20150703.html