Moravany se doma "kously" a okradli Poličku.

06.10.2015 20:07

I po 8. kole zůstala na čele tabulky Polička, přestože tentokrát odevzdala vechny body v Moravanech. V kvalitním a fyzickém velmi náročném utkání podali domácí výkon na hranici svých možnostía vedoucí celek po návratu porazili. Neotřáslo s nimi ani brzké vyrovnání soupeře na 1:1, naopak, ještě více se semkli a v úvodu druhé půle dvěma góly rozhodli o bodovém rozdílení. Snížení v samém závěru již nic nezměnilo na tom, že Polička poprvé v sezoně nebodovala.

Neskutečnou přestřelku viděli diváci ve Svitavách, kam zavítala rezerva Pardubic. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, obrany v čele s gólmany pořádaly den otevřených dveří, ale milovníci ofenzivního fotbalu si přišli na své. Dest branek v jednom zápase není k vidění každý týden. Domáci sice o poločase vedli 3:2, nakonec ale odešli poraženi 4:6.

Skvěle se prezentovala také druhá rezerva v soutěži, a to ta chrudimská. V atraktivním derby totiž jasně přehrála nedaleké Slatiňany 3:0, když jim jak se říká "nedala čuchnout" a konečný výsledek, je pro hosty ještě milosrdný.

Na tři body doma naopak doma nedosáhli Holice, když pouze remizovaly se Žamberkem 1:1. Co byla druhému celku tabulky platná výrazná převaha a řada spálených šancí, když soupeř deset minut před koncem vyrovnal a dovedl zápas k penaltovému rozstřelu. V něm si pevnější nervy uchovali Holičtí.

Pokutové kopy rozhodovaly také střetnutí dvou Třebových, České a Moravské. A také v něm skončil zápas po neplodné převaze domácího týmu výsledkem 1:1, vydařené odpoledne ale hosté vyšperkovali ještě ziskem jednoho bodu navíc.

Do třetice mohli diváci sledovat rozstřel v záchranářském souboji dvou mužstev z Chrudimska, jmenovitě Třemošnice a Hlinska. A docela si jej užili. Postavení obou celků sice odpovídalo kvalitě hry a kromě dvou tyčí toho týmy více nepředvedly, zato o bodu navíc rozhodla pro domácí až desátá série pokutových kopů. Nelze se proto divit oběma trenérům, že penaty moc nechválili, když jejich zpocení svěřenci na trávníku celkem dlouho mrzli.

Na třetí místo se po třech týdnech vrátila Choceň, když doma snadno zdolala Přelouč 3:0. Hosté byli dle jejich trenéra "připosr.." a na kvalitní domácí domácí celek v čele s kanonýrem a autorem dvou branek Myšákem, jakoby nestačili.

V posledním zápase kola byla k vidění střelecká exhibice Miroslava Knápka, autora hned čtyř branek. I díky němu porazil Lanškroun bez větších problémů poslední Letohrad B vysoko 7:2 a trochu si vylepšil letošní dosud nelichotivou bodovou bilanci. To hosté zatím působí v soutěži v roli otloukánka a na první bodový zisk stále čekají.