Mladší žáci - referát z utkání Prosetín a Heřmanův Městec

08.05.2017 10:15

Referáty z posledních dvou utkání mladších žáků.

 

Sokol Prosetín - ŽSK Třemošnice - 3 : 4 (0:1)
2 x Tadeáš Oswald, Radek Brynych, vlastní

Páteční dohrávka odloženého utkání v Prosetíně byla napínavou a dramatickou podívanou ve všech směrech. Bouřlivá
divácká kulisa, kuriózní situace, zvraty ve skóre a vynikající individuální výkony.
Ujali jsme se vedení kuriózní vlastní brankou, Filipův dlouhý výkop si domácí stopér prodloužil  hlavou za záda vlastního brankáře. Vedení 2:0 jsme se ujali nechytatelnou bombou Radka do šibenice  a na 3:0 zvýšil Tadeáš. Domácí se ale nevzdali a v poslední minutě dokonce vyrovnali na 3:3. Proti remíze byl ovšem Tadeáš, který svým pověstným slalomem ala tank doslova v posledních vteřinách vystřelil naše vítězství.

Na domácí neproměněné šance jsme odpověděli efektivní koncovkou. Vynikající výkon v brance podal Filip.
Celé mužstvo podalo bojovný a obětavý výkon.

Třemošnice : Filip Jelínek - Radek Brynych, Vašek Michálek - Tomáš Dočekal, Honza Kasal, Marek Tlapák - Tomáš Benda, Tadeáš Oswald (Radim Šíma, Zuzka Šmídová, Daniel Marek)

 

ŽSK Třemošnice - FK Jiskra Heřmanův Městec - 4 : 2 (4:0)
2 x Jan Kasal, Tadeáš Oswald, Tomáš Benda

Po necelých 40 hodinách jsme v neděli na domácím hřišti nastoupili k derby s Heřmanovým Městcem.
Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a soupeře přikovali na jeho vlastní polovinu. Dirigentské taktovky se ujal Honza Kasal,
nejprve sám utěšenou střelou otevřel skóre a poté kolmici vysunul Toma Bendu, který zvýšil na 2:0. I nadále jsme praktikovali
aktivní, důrazný náročný fotbal ala Hřebík. Dvě gólové asistence benjamínka Matěje znamenali gólové trefy Honzy na 3:0 a Tadeáše na 4:0.
V druhém poločase již naše aktivita upadala a tak se dostal do hry i soupeř. Po ojedinělém brejku zastaveném penaltovým zákrokem Filipa snížil na 4:1 a v poslední minutě korigoval na konečných 4:2.

Odehráli jsme na naše poměry velmi kvalitní první poločas.  Aktivita, důraz, snaha o kombinaci  a rychlé zakončení přinesla poločasové vedení 4:0. V druhém poločase nám již docházeli síly, ale i přesto jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Pochvalu za nasazení  a aktivitu zaslouží celé mužstvo. Kvalitní individuální výkon podal Radek, Vašek a Honza.


Třemošnice : Filip Jelínek - Vašek Michálek, Radek Brynych - Tomáš Dočekal, Honza Kasal, Marek Tlapák - Tadeáš Oswald, Tomáš Benda (Daniel Marek, Matěj Tlustý)