KP dospělých (9. kolo) - Výhra nad Hlinskem na penalty.

04.10.2015 13:22


ŽSK Třemošnice - FC Hlinsko -  1 : 0 np (0:0)
Branky : v 10. serii rozhodl Brom

 Okresní derby, ve kterém šlo o hodně, nenabídlo fotbal nějakých výrazných kvalit. To, že šlo u hodně bylo znát na výkonu obou mužstev. Ani jedno se totiž nikam nehnalo a čekalo spíše na někjakou hrubku v defenzivní práci obou týmů. Na obou stranách v průběhu utkání zazvonila branková konstrukce (17. Mocanu, 55. Hejcman) a svou šanci na vtřelení branky ve 30. minutě Kvíčala promarnil. Na druhé straně v 67. minutě zlikvidoval brankovou příležitost hlineckých dobře chytající Auersvald. A jelikož ani jedna strana hrubku v defenzivě nevyplodila, nepadl ani žádný gól.
   Penaltový rozstřel je již nesmyslná loterie. Tu v 10. serii ukončil proměněním pokutového kopu Brom. Třemošničtí se díky zisku dvou bodů sice dotáhli bodově na hlinecký tým, ale díky horšímu skóre jsou stále na předposledním místě tabulky.

ŽSK :  Auersvald - Kalina, Culek, Kunášek, Vančura O. - Šindelář M., Vančura J., Kvíčala, Šindelář P. (75. Brom) - Forman, Hejcman

Hlinsko : Jindřichovský - Volf, Vukliševič, Zach (58. Pelikán), Nevole - Cepl (87. Chmelík), Mocanu, Sůra, Vanžura - Dostál, Hlouš (79. Cach)


Ohlas :
" Pro nás důležitý zápas skončil jen na dvou bodech do tabulky. Mužstvo nezopakovalo kvalitní výkon ze druhého poločasu v Přelouči. Hlinečtí mají díky živanické farmě ve svém středu výborné fotbalisty ( Mocanu, Sůra, Hlouš, Vanžura) a je jen s podivem, že jsou v tabulce tam kde jsou. Nám přálo štěstí po hlavičce hlineckého fotbalisty a hlinečtí měli štěstí po střele Hejcmana. V obou případech zvonila konstrukce branky. V sestavě chyběl pro nemoc útočník Menšík a zraněný Vojta Rychnovský. Kvalitně Menšíka v útoku nahradil navrátilec ze střížkovské Bohemky Forman. Bude to určitě přínos do dalších kol. Toto utkání se ovšem podobalo spíše utkáním z nižších tříd, nikdo nechtěl chybovat. Znovu se ještě chci zmínit o penaltách. Pro mne nesmysl. Zpocení hráči sedí nebo stojí  v podvečerním chladu ještě dalších 15 minut na ploše, místo toho, aby se šli osprchovat a vydechnout. Přitom pro mnoho příznivců je konečný výsledek remizou a penal se už ani na pozici diváků nezúčastňují."