KP dospělých (7. kolo) - První body v soutěži.

20.09.2015 00:47


ŽSK Třemošnice - FK Letohrad B - 1 : 0 (0:0)
Branky : 49. M. Šindelář

 Fotbal pouze průměrné úrovně byl poznamenán situací v tabulce, když domácím bylo jasně veleno vyhrát za každou cenu. A tento pokyn byl na průběhu utkání jasně znatelný. Hosté s obranným blokem snažící se o jakýkoliv rychlý pokus překvapit tlačící domácí. A domácí v křeči vydolovat z utkání tři body za každou cenu. Hromada nepřesností z obou stran udělalo utkání více bojovné nežli fotbalové. Nicméně třemošničtí získali důležité body a .... historie se neptá.
   K samotnému utkání. Domácí si hned v 6. minutě vytvořili šanci ve které se ocitl O. Vančura. Jeho dobře mířenou střelu z hranice šestnáctky bravůrně kryl Satoria. Ve 14. minutě střílel nad bránu hostí Kvíčala a v 18. minutě jasnou gólovou příležitost z hranice malého vápna nevyužil P. Šindelář. Hosté se osmělili ve 27. minutě, když přestřelují branku a ve 33. minutě halvičkoval F. Procházka jen těsně mimo bránu Auersvalda.
   Vstup do druhé půle se domácím opravdu povedl a M. Šindelář zakončil vstřeleným gólem hezkou akci domácích. V 51. minutě se po centru Hejcmana, jenž vnesl do útoku domácích svěží vítr, neprosadil v koncovce J. Vančura. V 65. minutě nastala sporná situace ve vápně domácích a hosté se dožadovali pokutového kopu po střetu hostujícího útočníka s brankářem domácích. V téže minutě chytá gólovou šanci hostí výborný Auersval. To bylo ze strany hostí vše. Pak už pálili slepými pouze domácí. V 77. přímý kop Menšíka kryje Satoria, v 81. minutě střílí Menšík jen do brankáře hostí a to samé předvedl v 83. minutě Hejcman. Krásná akce domácích a nezištná přihrávka Hejcmana na Broma, který se ocitl sám před brankářem, opět nedopadla v 90. minutě gólem, a tak utkání skončilo šťastným jednogólovým vítězstvím domácího týmu.


ŽSK :  Auersvald - Kalina, Culek, Kunášek, Petr - Vančura O.,Brom, Vančura J., Kvíčala (85. Brom), Šindelář P.(46. Hejcman)- Šindelář M., Menšík

Letohrad : Satoria - Janoušek, Švestka, Zach, Petráček (79. Černohous), Dvořáček, Pokorný, Švercl, Procházka F., Procházka J., Slodičák (84. Svoboda)


Ohlas :

" Doslova - díky bohu - za 3 body. Na našich hráčích bylo znát že musí. Mladé mužstvo Letohradu si přijelo svou taktikou pro bod a moc nescházelo, aby si jej odvezlo. Odehráli jsme pohledně lepší utkání ( Lanškroun, Pardubice ), ale body nám to nepřineslo. Proto děkuji klukům, jak se v tomto důležitém utkání o body poprali, ač pohled okem diváka nebyl asi nejkrásnější, ale body jsou doma!!!"