KP dospělých (27. kolo) - prohra doma na penalty.

30.05.2016 18:59


ŽSK Třemošnice - SK Holice - 4 : 5 np (2:4)
Branky : 7., 53., 76. P. Šindelář (2 pk), 29. Vančura - 4. a 28. Václavek, 14. Kopřiva, 36. Chvála

 
 Utkání, které mají rádi diváci ovšem už ne trenéři. Přestřelka začala již ve 4. minutě. Po zbytečném rohovém kopu se na zadní tyči Auersvaldovy brány prosadil Václavek. Domácí odpověděli v 7. minutě milimetrovým pasem Šebka a zakončením ve skluzu proti pohybu brankáře P.Šindelářem. Ve 14. minutě fauloval v pokutovém území Václavka Auersvald (ŽK) a pokutový kop proměnil jistě Kopřiva. Když Václavek ve 28. minutě zvyšoval na 1:3 zdálo se, že domácí se již nezvednou. Opak byl pravdou. Okamžitě ve 29. minutě po přesném centru Šebka vstřelil hlavou kontaktní gól Vančura. To ovšem nebylo v poločase vše. Hostům se podařilo Chválou opět na zadní tyči ve 36. minutě zvýšit na 2:4. Touto přestřelkou skončil první poločas.

   Druhý poločas začal opatrně. Jenže... velká okna v obraně Holic obdivuhodně trestala dvojice Šebek-Hejcman. Na druhého jmenovaného, se kterým si obrana hostí neuměla vůbec poradit, byly odpískány dvě penalty a nejmladší hráč domácích P. Šindelář  z obou exekucí nedal bránkářům hostí ( Hlavatý ČK) žádnou šancí. Domácí se obdivuhodně zvedli a ubojovali po skvělém výkonu ve druhé půli alespoň bod.

   Loterii v podobě penalt ale už nezvládli a tak si druhý bod do tabulky připisují Holice.


Ohlas : " Naši hráči odvedli ve druhé půlce ohromný kus práce a po zásluze vybojovali bod. Hosté s kvalitním týmem hráli dobře dopředu, ale taková okna v zadních řadách jsem dlouho v této soutěži neviděl. Hejcman je rychlostním a důrazným stylem doslova deptal. Vím, že si hosté stěžovali na vyloučení brankáře po faulu na Hejcmana a srovnávali ho s pouze žlutým faulem našeho Auersvalda ( oba penaltové). Ale pravidla jsou dle mého soudu jednoznačná a nerad bych se mílil :  za Auersvaldem bránili možnému vstřelení gólu ješte dva naši hráči. Ovšem faul na Hejcmana byl jednoznačně již před otevřenou bránou Hlavatého za zády všech hostujících hráčů. Proto si myslím, že trojice rozhodčích zvládla utkání velice dobře".
 

ŽSK : Auersvald - Kalina, Kunášek, Culek, Petr - O.Vančura, Šindelář M., Šindelář P., Brom (90. Filip)- Šebek, Hejcman (83. Menšík)

SK : Hlavatý - Tláskal, Ručka,Chvála, Hanč - Krpata, J.Jedlička, Kopřiva, Fotul (46. Klouček) - T. Jedlička (70. Velinský, 73. Králík), Václavek