KP dospělých (23. kolo) - výhra nad FK Přelouč.

01.05.2016 12:30


ŽSK Třemošnice - FK Přelouč - 2 : 0 (0:0)
Branky : 67. a 85. Šebek Jiří

V sobotním derby nastoupily proti sobě týmy ze sestupového pásma a hrálo se doslova o šest bodů. Lépe to zvládli domácí, kteří po zásluze získali tři body. 
Pro domácí tým to nebylo nějak jednoduché, protože hosté z Přelouče přijeli do Třemošnice s vysloveně defenzivním pojetím hry. Fotbalová krása tím pádem utrpěla na vzhledu.

Utkání se v první půli vyznačovalo urputným bojem ve středu hřiště, někdy až za hranicí slušnosti. První, a také jedinou střelu na bránu 
kontroloval Auersval. Padající střela se otřela o břevno. To bylo ze strany hostů za celý zápas vše. Ve 14. minutě nastala sporná situace ve vápně Přelouče. Faul na Hejcmana ale penaltou sudí nepotrestal. V 16. minutě postupoval Forman sám na Konvalinu, ale z úhlu mu "housličky" u gólmana hostí neprošly. A do třetice ve 29. minutě trefil Hejcman pouze levou tyč brány hostí.

Druhý poločas začal opět náporem domácích. Ti se však nemohli stále dostat do jasné situace. Utkání se lámalo v 52. minutě. Domácí Petr fauloval zatažením za triko Mihovského. Ten, zřejmě přemotivován a frustrován ze svého výkonu, neunesl faul a Petra doslova setřelil kopancem přes holeně a zákonitě putoval pod sprchy. Po té dostalo utkání rychlé rozřešení o bodech. Tvrdá střela, kterou vyslal v 56. minutě po odraženém rohovém kopu Kvíčala, jen těsně prosvištěla kolem levého rohu Konvalinovi svatyně. Vše ostatní v náísledných minutách zařídil výborný Šebek. V 67. minutě po krásném uvolnění j. Vančurou prošel až před Konvalinu a tvrdou střelou mu nedal žádnou šanci - 1:0 pro domácí. V 85. minutě mu u jeho střely z hranice pokutového území přesně za tyč asistoval Filip - 2:0. Domácí si pak již zasloužené vítězství pouze kontrolovali.

Ohlas :
" Kluci důležité utkání zvládli a za to jim dík. Nervózní utkání nemělo nijak oslnivé parametry KP, ale účel světí prostředky a máme doma další tři body. Mužstvo Přelouče nemělo, mimo "padajícího listu" na břevno v úvodu utkání, vůbec nic. Navíc se mi zdálo ohromě a zbytečně přemotivované. Nepochopitelný faul Mihovského toho doslova "zmaru" byl jenom dokladem. Vše na sebe vzal střelec Jirka Šebek a zajistil tři body. Trenéru Cirklovi se povedlo  užitečné prostřídání a okysličil jím touhu po výhře.Výkon Přelouče mi nepřísluší hodnotit, ale z referencí v posledních jarních utkáních jsme měli před ním respekt. O to vetším zklamáním pro mne jejich dnešní výkon byl. Nicméně mužstvu Přelouče stejně jako nám přeji záchranu." 

Třemošnice :  Auersvald - Petr, Kunášek, Culek, O. Vančura - Šindelář P. (85.Brom), Kvíčala (65. J. Vančura), Šindelář M., Forman - Šebek, Hejcman (71.Filip)

Přelouč : Konvalina - Táborský, Novák, Vančura,Machačný,Ulrych, Rokyta (46.Kmoníček), Řezníček, Mihovský, Kačírek (80. Chloupský), Kosek (74. Volejník)

Rozhodčí :Poláček - Lukášek, Vašek, DS : Cach