KP dospělých (20. kolo) - prohra v Pardubicích.

10.04.2016 09:01


FK Pardubice B - ŽSK Třemošnice - 2 : 1 (1:0)
Branky : 39. Klátil, 59. Kejmar - 62. Forman

Od tohoto utkání se soupeřem, který se netají svými postupovými ambicemi, jsme si toho moc neslibovali. Mohli jsme ovšem překvapit a nechybělo k tomu mnoho.

  Hráči od samého začátku utkání plnili pokyny trenéra a svou disciplínou eliminovali tlak soupeře. Paradoxně největší šanci v první půlce měl na kopačkách třemošnický Menšík. Ten ve 28. minutě ovšem bránu z malého vápna přestřelil. Trest přišel ve 39. minutě. Dlouhý balón do pozic našich stoperů zakryl Klátil a ve skluzu z hranice velkého vápna jeho šouravá střela skončila za tyčí naší brány -1:0.
  Druhý poločas začal opět tlakem domácích, ale naši hráči postupně hru srovnávali. Domácí měli tři šance ke skórování. Nejprve v 56. minutě po standarní situaci trefili tyč naší brány, následně se v 59. minutě po další standartní situaci dorážkou prosadil Kejmar - 2:0. Třetí šancí byl balón, který na zadní tyči třemošnické brány netrefil domácí hráč. To bylo ze strany domácích vše. Naši hráči snížili na - 2:1 v 62. minutě. Únik Hejcmana a jeho střelu ještě domácí hráči odrazili, ovšem jen k nohám Formana a ten nezaváhal. V závěru utkání jsme vyvinuli mírný tlak na bránu domácích, jenže ten byl víceméně pouze platonický a tak z Pardubic body nevezeme ( nakonec - " a kdo je na jaře odtuď vozí ?"). Utkání dobře řídila trojice rozhodčích.
  
Ohlas :

" Velká škoda, k překvapení mohlo klidně dojít. Naši hráči svou disciplinovaností, dodržováním taktických pokynů a poctivou prací mohli k bodíku klidně dojít. Ale opět s pokorou k soupeři prohru se vztyčenou hlavou přijímáme. Kluci odehráli další povedené utkání a zaslouží si pochvalu. Škoda úvodní šance Menšíka - kdyby ji proměnil, neměli by to domácí určitě jednoduché. Ale na "kdyby" se nehraje. Musíme se soustředit na další domácí utkání s Poličkou. 
  V čem jsme ovšem jednoznačně zvítězili, a nebojím se to říci, je zajištění utkání . Bez časomíry, hlasatele, videa až po "pivo a párek s hořčicí" u hřiště je to pro krajské město, jdoucí vzorem dalším klubům v kraji, jednoznačná prohra !!!"

Pardubice B : Knobloch - Pánek F., Prokopec, Koblížek, Molek, Jankele ( 46. Kavka), Pánek D., Valenta, Tichý (84. Víšek), Kejmar, Klátil 

Třemošnice : Auersvald - Vančura O., Kunášek, Culek, Petr - Forman, Šindelář M., Kvíčala (89. Filip), Šindelář P. (85. Brom)- Šebek, Menšík (46. Hejcman)