KP dospělých (19. kolo) - prohra na penalty s TJ Svitavy.

03.04.2016 17:59

ŽSK Třemošnice - TJ Svitavy - 1 : 2 np (1:1)
Branky : 26. Menšík - 2. Válek (p)

K sobotnímu utkání k nám zavítalo mužstvo Svitav. Mužstvo s divizní minulostí a velice kvalitní.

To se ukázalo hned v úvodní minutě. Přesná kombinace kolmo na bránu hned po rozehrávce nachytala naše hráče ještě v "nedbalkách" a O. Vančura hasil gólovou situaci pouze faulem v šestnáctce. Následný pokutový kop Válek s přehledem proměnil - 0:1. Důležité ovšem bylo, že naši hráči prokazující na jaře dobrou formu, nesložili zbraně a poctivou,trělivou prací do poločasu vyrovnali Menšíkem. Důsledné napadání Jirkou Šebkem ve 26.minutě,následný zisk balónu a uvolnění Menšíka k postupu na samotného gólmana domácích bylo ke vstřelení branky rozhodující. Menšík v jasné pozici nezaváhal - 1:1. V následné akci ve 30.minutě Forman trefil pouze boční síť. Ve 34. minutě musel po druhé žluté kartě pod sprchu Ptáček.
  Druhá půle začala opatrně a prakticky ani jedno mužstvo si zpočátku nevytvořilo gólovou příležitost ač herně se bylo na co dívat. Stínem utkání byla 52. minuta pro Honzu Vančuru, snad největšího smolaře jara.  Po vážném zranění Savychem z utkání s Lanškrounem se na něho opět přilepila smůla. Frolo, který se chtěl přes něho uvolnit, zasáhl loktem jeho hlavu a vyrazil mu 3 zuby. Trenér Cirkl musel v již tak oslabené sestavě ( chyběl zraněný Kalina a zaneprázdněný Culek) zaimprovizovat. Na kraj zálohy nastoupil Brom, na stopera za J. Vančuru zaskočil Kvíčala a na jeho místo v následném střídání za P.Šindeláře Forman. Tlak z naší strany byl v závěru velký, ale šance Formana, Šebka a největší Menšíka zůstaly stejně jako naše přesilová hra nevyužity.
   Následnou loterii o jeden bod lépe zvládli hosté ze Svitav. Utkání bylo kvalitní a někdy až přemíru tvrdé. Rozhodčí ale i tuto situaci zvládli dobře a zaslouží si pochvalu.

Ohlas :
" Za utkání se Svitavami musím opět naše hráče pochválit. Jedinou slabou minutu si vybrali hned v úvodu utkání a výborné Svitavy nezaváhali s jejím potrestáním. Kluci ale zabojovali a s respektem k silnému soupeři dotáhli utkání k zisku jednoho bodu. Před utkáním bychom bod brali, ale po zhodnocení průběhu utkání bych bral i více. Ale buďme pokorní a s přihlédnutím na sílu soupeře si ho ceníme. Lituju smolaře Honzu Vančuru. Po peripetiích se zraněním po faulu Savycha ( lehký otřes mozku a pohmožděná krční páteř) opět ve druhém domácím utkání po sobě inkasoval a přišel  tři zuby. Snad bude vše vpořádku a přeji mu rychlé uzdravení - Jarda Jágr už je taky nemá."

Třemošnice : Auersvald - Petr, Kunášek, J. Vančura (52. Brom), O. Vančura - Šindelář P. (75.Hejcman), Kvíčala, Šindelář M., Forman - Šebek, Menšík

Svitavy : Jílek - Petrila, Czechowsky, Chlup, Juřík (90. Bartoš)- Veselský, Čížek, Ptáček, Válek - Novák, Frolo