KP dospělých (18. kolo) - výhra v Moravanech.

28.03.2016 17:28


Sokol Moravany - ŽSK Třemošnice - 1 : 2 (1:2)
Branky : 45. Poláček - 15. Kunášek, 40. Šindelář Petr

Bez tří hráčů základní sestavy odjíždělo naše mužstvo na trávník silných Moravan. Trenér udělal v mužstvu změnu, když ve středu hřiště nastoupil za doléčujícího se J. Vančuru M. Šindelář a na kraji obrany Petr. Tím se mohl z bránící čtveřice na kraj zálohy posunout O. Vančura. To se ukázalo jako "zlatý" tah. Hráči vědomi si nutnosti získat každý bodík se mu opravdu odvděčují za každou minutu na hřišti zatím v každém jarním utkání. Jejich bojovnost a chuť po úspěchu je zatím výborná.


    Domácí byli naší nátlakovou a kombinační hrou hned v úvodu zaskočeni a téměř celý poločas se odehrával hlavně na jejich půlce. Za vše hovoří sled minut v první půli :
9. min. - Šebkovu utěšenou střelu likviduje domácí gólman Branda, 10. min. - neuznán gól Kvíčalovi (postavení mimo hru), 14. min.-0:1 - to se prosazuje ve výskoku a souboji s brankářem Kunášek, ve 20. min. postupuje Menšík sám na bránu domácích - Branda likviduje, 26. min. - gólovou hlavičku P. Šindeláře bravůrně kryje Branda, 32.min. - Šebek v jasné situaci přestřeluje bránu, 33. min.- to samé zopakuje Menšík. Ve 40. minutě se už krásnou křížnou střelou za tyč prosazuje benjamínek P. Šindelář - 0:2.
   První vážnější situace před naší bránou nastává až ve 43. minutě, když po standartním situaci hlavičkuje domácí hráč vedle naší brány. Ovšem již ve 45. minutě opět po centru z pravé strany hlavičkuje šťastně a v záklonu Poláček a míč vysokým lobem končí v bráně Vojáčka - 1:2

   Druhá půle začala z naší strany opatrněji. V 56. minutě se do šance dostává Menšík ovšem gól nedává. Domácí hru vyrovnali, ale naši dobře se pohybující hráči nedopustili žádný velký tlak na bránu Vojáčka. Ten přišel až v závěrečné pětiminutovce. Několik rohů zahrávaných výhradně na Poláčka jsme ubránili, jedna hlavička po závaru před naší bránou skončila vedle brány. To bylo v podání domácích vše a k naší radosti jsme odvezli z Morava zaslouženě všechny důležité body.

   Utkání výborně řídila trojice výše uvedených rozhodčích.

Moravany : Branda B.- Hurta, Sokol, Imramovský (81. Branda J.), Lukas M. - Knotek, Lukas J., Hynek, Novák (41. Mach) - Poláček, Kříž
     
Třemošnice :  Vojáček - Kalina, Kunášek, Culek, Petr - Vančura O., Šindelář M., Kvíčala (90. Filip), Šindelář P. (88. Brom) - Šebek, Menšík (76. Hejcman)

Ohlas :
" Po nevydařené přípravě se mi naši klucí zdají jak polití živou vodou. Ve všech třech utkáních fotbalového jara zatím podávají výborné výkony. Výsledkem je zisk šesti bodů ze tří utkání. V Chocni jsme si zasloužili odvéz nějaký bodík taky, ovšem rozhodčí tam mínil jinak a neprávem je ztrestal v závěru utkání nesmyslnou penaltou. Zde stojí za zmínku výborný výkon rozhodčích v tomto utkání - tak by se mělo pískat. 
  Moravanští (ač s kvalitním kádrem) toho tentokrát moc nepředvedli. Naše mužstvo si veze všechny body zcela zaslouženě a vrátilo jim podzimní naši porážku na našem trávníku. Nebudu jmenovat jednotlivce, protože toto byl týmový výkon. Ale poděkovat musím "veteránovi" v bráně Josefu Vojáčkovi, že opět snad po roce vypomohl ve svízelné situaci s gólmanama a vůbec nechyboval. Vítězství nepřeceňujeme a soustředíme se na další těžké zápasy, které nás v následujících kolech čekají - doma Svitavy a venku Pardubice."