KP dospělých (17. kolo) - domácí výhra nad TJ Lanškroun.

21.03.2016 15:24


ŽSK Třemošnice - TJ Lanškroun - 2 : 1 (1:0)
Branky : 15. M. Šindelář, 54. J. Vančura (pk) - 74. Moravec

Naši hráči vstoupili do utkání s ohromným nasazením a vůlí získat tři nutné body. A to se povedlo. Hned od úvodního hvizdu soupeř nic nestihal a velkému tlaku zavelela šance Culka hned v 1. minutě utkání, když hlavičkoval jen těsně nad bránu soupeře.První vstřelená branka přišla v 15. minutě. M.Šindelář si zpracoval dlouhý balón za obranu, obránce hostí doslova "vykoupal" ve velkém čtverci a prostřelil brankáře Jaroše. Pojistka mohla přijít ve 44. minutě. Po faulu v šestnáctce hostí na J.Vančuru rozhodčí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal ostrostřelec Šebek, ale bránu přestřelil.

   Ve druhé půli se soupeř oklepal a hru mírně vyrovnal. Jenže v 54. minutě dobře hrající Šebek prošel až do vápna a soupeř ho zastavil jen dalším penaltovým faulem. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil J.Vančura. Hra se v tuto dobu přelévala nahoru a dolu. Soupeři se po nevinné situaci a chybě obránců i brankáře u naší brány podařilo šťastně korigoval stav utkání kontaktním gólem na 2:1 ( Moravec). V tomto čase začali hráči Lanškrouna hodně hrozit a být nebezpeční. Ovšem jejich snahu zabrzdil šeredný (ač nechtěný -"nůžkami" do hlavy) faul Savycha na J.Vančuru a po druhé žluté kartě se musel jít osprchovat. Naše mužstvo prostřídalo a výsledek si i přes tříminutové nastavení za ošetřování J.Vančury pohlídalo.

Dobře utkání řídila trojice rozhodčích.

Ohlas :
" Kluky musím opět pochválit stejně jako minulý zápas s Chocní. Nasazení, bojovnost, tah na bránu, chuť se poprat o každý míč - to vše je v tomto utkání jenom zdobilo. Škoda neproměněné první penalty a některých dalších možností skórovat. Utkání nemuselo být v závěru až tak dramatické. Gólem jsme byli potrestáni snad jen za jednu jedinou chybičku v obraně. A to se nám mohlo i vymstít. Většinou takovéto momenty rozhodují a proto se jich musíme do budoucna vyvarovat. Mrzí zranění J.Vančury a příjezd záchranky. Ale z nemocnice byl propuštěn do domácího léčení a vše snad dobře dopadne. Takový je fotbal. Dnešní body pro nás byly velmi důležité ve hře o udržení."

ŽSK : Auersvald - Kalina, Kunášek, Culek, O. Vančura - Šindelář P. (70. Menšík), Vančura J. (80. Hejcman), Kvíčala (74. Petr), Šindelář M. - Šebek, Forman (90+1.Brom)

Lanškroun : Jaroš - Stasiowski, Karlík, Pavelka, Šilar, Doležal, Savych, Černušák (75. Fait), Smrkal (57. Moravec), Hostovský ( 46. Krejsar), Knápek 

ŽK : 1:4
ČK : 0:1 

Rozhodčí : Schmeiser - Trocha, Lukášek, DS : Capay