KP dospělých (16. kolo) prohra v Pardubičkách

24.03.2015 21:26

SK Pardubičky - ŽSK Třemošnice - 2 : 1 (1:0)
Branky : 22. Krejčí, 83. Prokůpek - 55. Menšík
 
Vstup do jarní sezóny nám nevyšel tak jak jsme si představovali. Hrálo se na tvrdém, ale dobře upraveném terénu, který dělal více starostí naší kombinační hře. Znatelně chyběl kanonýr Šebek, který byl služebně zaneprázdněn. Domácí se presentovali pouze nakopávanými míči za naší obranu, což nám činilo nemalé potíže.
    Tak padl i první gól v 22. minutě hry, když na těsné hranici ofsajdu převzal míč domácí Krejčí a šťastným kopem (holeň - nárt) přehodil vybíhajícího Auersvalda. Celý zbývající poločas, ale hlavně po vstupu Menšíka do utkání a zasunutí Kvíčali na jeho standartní post záložníka, naše mužstvo doslova dobývalo bránu soupeře. Což dokazuje střela Menšíka ve 36. minutě - výborně zasáhl gólman domácích, a jeho následná střela ve 43. minutě těsně nad bránu.
   Do druhé půle vstoupili naši hráči se snahou o vyrovnání.  Nejprve J. Vančura v 52. minutě trefil tyč - opět k ní pomohl výborný zákrok domácího Zahradníka. V 55. minutě již srovnal skóre uniknuvší Menšík. Snahu našeho mužstva o zvrácení výsledku  zbrzdil v 71. minutě zbytečný faul Krále, za který obdržel červenou kartu. I v deseti hráčích jsme byli lepším týmem a snažili se vstřelit vítězný gól. V 78. minutě byl počet hráčů vyrovnán, když domácí Strnad zezadu fauloval Menšíka, který postupoval sám na bránu Zahradníka. V 83. minutě ovšem došlo ke komplikaci pro naše mužstvo. Na trestný kop Mráze křížem hřiště si zaběhl nikým neatakovaný domácí Prokůpek a krásnou střelou do šibenice, která se povede párkrát za život, rozhodl utkání. Marnou snahu našich po vyrovnání podtrhl v 93. minutě Kunášek, jenž přestřelil ze sedmi metrů prázdnou bránu již překonaného domácího gólmana. Je to obrovská škoda, protože hlavně ve druhém poločase domácí poslali na bránu Auersvalda pouze snad dvě střely a našich šancí na vstřelení gólu bylo podstatně více.


Karty : ČK   1:1, ŽK    1:1 

SK Pardubičky : Zahradník - Kopp, Brus (76.Svoboda), Čaň, Münzberger, Prokůpek, Strachota, Mráz, Jiráský, Krejčí (88.Kříž), Strnad

ŽSK Třemošnice : Auerswald - Rychnovský O. (74. Petr), Kunášek, Culek, Kalina (82.Filip) - Šindelář M. (29. Menšík, 88. Lipenský),Rychnovský V., Vančura J., Král, Vančura O. - Kvíčala

Ohlas :  Nic se neděje, smolný zápas. Více mrzí vyloučení Krále před důležitým domácím utkáním s Holicemi. Byl bych nerad, kdyby se opakoval podzimní vstup do soutěže - tři úvodní utkání bez bodu. V sobotu snad již bude Šebek. Domnívám se, že toto utkání se dalo zvládnout lépe. Ovšem slovy klasika " fotbal nemá logiku"jednoznačně  prokázal průběh druhého poločasu. V tlaku a snaze po vítězství obdržíte branku z jediné kloudné střely na naši bránu, ale za to doslova výstavní. Ke všemu 8  minut před koncem utkání. Soupeř byl houževnatý a vycházel hlavně z nakopávaných balónů za záda našich obránců a to mu přineslo úspěch.

Prognóza na Holice : Bez Krále, ale zato se Šebkem nedáme favoritovi soutěže nic zadarmo. přál bych si, aby kluci navázali na výborné výsledky na domácím hřišti z podzimních utkání. Holice jsou zřejmě na jaře ještě silnější nežli na podzim, takže se nechme překvapit výsledkem.