KP dospělých (16. kolo) - prohra v Chocni.

13.03.2016 09:40


FK Agria Choceň - ŽSK Třemošnice - 2 : 1 (0:1)
Branky : 78. Myšák, 87. Kopecký (pk) - 30 . Kunášek 

K prvnímu jarnímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do Chocně. Hrálo se na UMT malých rozměrů, takže mnoho osobních soubojů, málo pohledných akcí, prostě boj o každý míč a metr na hřišti. 

 
 Naši hráči vstoupili do utkání dobře a úspěšně eliminovali hru domácích založenou na systému "vše na Myšáka". Tento borec je ve svých 36 letech opravdu oporou týmu. Ten se však díky skvělému bránění Kunáškem a Culkem nemohl prosadít a domácí byli celkem bezzubí. Celou první půlku zápasu měli více hru ve svých rukou naši hráči. To se jim vyplatilo ve 29. minutě, kdy po standartní situaci neudržel ve svých rukou míč Gerčák a Kunášek z dorážky rozvlnil síť za zády domácího brankáře. Ve 40. minutě Gerčák svoji chybu napravil a doslova zázračně chytil střelu P. Šindeláře mířící za tyč jeho brány. Domácí se prvně osmělili ve 45.minutě. Střela domácího hráče však skončila na konstrukci naší brány.

  Druhá půle začala opět pro naše hráče opět lépe než pro domácí. Jenže Kvíčala v 53. minutě zahodil "tutovku". Krásným centrem ho našel Šebek nikým neatakovaného před samotným Gerčákem. Kvíčala ale v jasné situaci zklamal a Gerčákovi posadil míč pouze do náruče. V 56. minutě zahodil další jasnou šanci hlavou Forman. A mohlo být rozhodnuto. Jenže..... V 70. minutě se domácí oklepali a zatlačili naše hráče do defenzivy. V 78. minutě snad v jediné šanci po rohovém kopu nezaváhal Myšák a hlavou srovnal skóre na 1:1. To ovšem nebylo vše. Domácí by zřejmě nepřidali další gól ani po 100 minutách hry a tak s docházejícím časem vzali otěže utkání do svých rukou v 87. minutě "zkušení" matadoři .... Stylem "spadni ve vápně a já to písknu" se jim podařilo rozlousknout blížící se remizový stav a následné pokutové kopy. Penaltu s přehledem proměnil Kopecký.
 
  Naši hráči odehráli opět jedno opravdu dobré utkání se smutným koncem pro ně a sedmou porážkou v sezóně o jeden gól. Za svůj výkon si zaslouží pochvalu. Pochvalu si zaslouží i za to, že udrželi nervy "na uzdě", obdrželi pouze jednu žlutou kartu a nekomentovali více hrubou chybu rozhodčího.


Ohlas : " K výkonu rozhodčího se nebudu vyjadřovat - vše je vidět na videu. Pro mne provedl v závěru utkání vůči našim výborně hrajícím klukům doslova "trestný čin" a připravil je minimálně o  jeden bod. Nám funkcionářům ubral chuť do další práce a připravil pokaženou sobotu. Dále nemám zájem se k tomuto utkání více rozepisovat." 

Choceň : Gerčák - Eisner, Baborák, Kopecký, Novotný - Sloupenský (86. Zachař), Krejza, Kubový (71. Fikejz), Kratochvíl - Myšák, Strachota (90.+2 Sklenář)

Třemošnice : Auersvald - Kalina, Kunášek, Culek, O.Vančura - Šindelář P., Vančura J., Kvíčala, Šindelář M. - Šebek, Forman (79. Menšík)

Rozhodčí : Bleša - Zita, Pešek
DS : Cach