KP dospělých (1. kolo) - výhra v H. Městci.

15.08.2016 08:58

FK Jiskra Heřmanův Městec - ŽSK Třemošnice - 2 : 5 (1:4)
Branky : 4. Salfický, 57. Dvoáček - 6. P. Šindelář (p), 8. Petr, 20. Kunášek, 28. Šebek, 46. Hejcman


Nedělní derby  hned v úvodu soutěže vyšlo našemu mužsvu na jedničku a zaslouženě si odváží z HM tři krásné body. 

   Od utkání s namotivovaným nováčkem a na jeho malém hřišti jsme netušili co můžeme očekávat. Zvláště když již ve 4. minutě při zaváhání obrany po rychlé křížné rozehrávce standartní situace vstřelil Salfický úvodní gól domácích. Důležité bylo, že se naši hráči oklepali a hned v 6. minutě domácí faulovali ve vápně výborného Šebka. P. Šindelář se z pokutových kopů většinou nemýlí - 1:1. V 8. minutě se po závaru ve vápně domácích nejlépe orientoval Petr a nedal Zrůstovi v bráně šanci - 1:2. Další rohový kop ve 20. minutě prolétl až ke Kunáškovi a ten hlavou prostřelil Zrůsta - 1:3. Ve 28. minutě završil své sólo Šebek a ukončil poločasovou přestřelku gólem na 1:4.

   Úvod druhé půle opět patřil našim hráčům a hned ve 46. minutě po pěkné kombinaci ve středu hřiště zakončil svůj samostatný nájezd na Zrůsta Hejcman pátým gólem a utkání bylo prakticky rozhodnuto. Prapor domácích ještě malinko pozvedl Dvořáček, který nikým neatakován v 57. minutě gólově hlavičkoval do naši brány a snížil stav utkání na 2:5. Naši hráči ovšem nepodlehli panice a stav utkání si zkušeně ohlídali.

   Za zmínku stojí ještě stoprocentní šance Šebka, který tentokrát sám před Zrůstem nedokázal přesně zakončit. Dále jeho krásná střela po samostatném uvolnění, která skončila na tyči domácí brány. Šance Hejcmana v první půli, když místo střely volil zbytečnou přihrávku. 

   Domácí zvolili taktiku nakopávaných míčů za naši obranu, ale ta si až na úvodní gól s tímto systémem poradila. Zároveň jejich silové pojetí ( někdy až záludné) bylo nakonec vyjádřeno ještě lichotivě v počtu udělených žlutých karet. Naše mužstvo si zaslouží do jednoho pochvalu. Zdobila je pracovitost a chuť porvat se o výsledek. Na hřišti v HM mužstvo jasně ukázalo, že je tím lepším týmem  a všechny body si jednoznačně zasloužilo.

  Utkání slušně řídila trojice rozhodčích.

 

ŽK : 5:1, Rozhodčí : Jansa - Štěpánek, Halda, DS : Školout


H. Městec : Zrůst st. - Tiler, Svoboda (78. Šimon), Dvořáček, Hlaváč - Levinský, Jablečník D., Mach, Straka (71. Jablečník M.) - Netušil (55. Zrůst ml.), Salfický

Třemošnice : Janda - Kalina, Kunášek, Culek, Petr (82. Široký) - O. Vančura (87. Šťastný), Šindelář M., Vančura J., Šindelář P. (69.Brom) - Šebek, Hejcman (55.Filip)