Holice vydláždily Poličce cestu na kopec.

22.09.2015 18:45

Slatiňanský nováček krajského přeboru vtrhl do soutěže jak starokladrubský vraník. Pět kol trápil své soupeře ofenzivním fotbalem. Vytěžil z nich čtrnáct bodů a nasypal do sítí sedmnáct branek. A tato bilance ho vynesla až na samotný vrchol. V Holicích tak před víkendem museli bít na poplach. Tloukli, mlátili, ale v první půli jim to nebylo nic platné. Hosté je jasně prevyšovali a kdyby vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit. Při domácích stáli všichni fotbaloví svatí a od jejich gólmana Hlavatého by se mohl učit Harry Potter. Také po přestávce tým z Holubova města dělal psí kusy, ale dlouho se nemohl prosadit. Provedl změny v sestavě překopal rozestavení i jednotlivé posty. Až v 81. minutě se dostal do samostatné akce T. Velinský a z první šance svého mužstva rozhodl. V samotném závěru se ještě Slatiňany dožadovali penalty po zákroku gólmana na pronikajícího útočníka. Marně. Zápas si ale prohrály dávno před tím.

Výsledek ze sobotního dopoledne učinil velkou radost Chocni a Poličce. Na jeho základě se oba střetli v ten den odpoledne v přímém souboji o vedoucí flek. A rovněž druhý šlágr šestého dějství rozhodl jediní gól. K lítost domácích  fanoušků padl gól do choceňské sítě. Hrdinou svého celku se stal Pavliš. Také deset minut před koncem. Krajský přebor se tak minimálně týden bude hrát podle Bohuslava Martinů... "Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že po šesti kolech budeme první, poslal bych ho k Chcolouškovi," směje se Jiří Valta trenér Poličky.

Letošní nejvyšší krajská soutěž slibuje hodně zajímavou podívanou. V horní polovině to vře jako v Papinově hrnci. Po víkendu se posunuli do lepší společnosti i Svitavy, které na brankové hostině zvítězily 4:3 v Moravanech. Ty prohrály i třetí zápas před vlatními fanoušky.

Další aspirant na přední příčky, kterým je pardubické béčko, získalo v Lanškrouně jen bod. Po výsledku 2:2 totiž prohrálo na penalty.

Dech nabírá Česká Třebová, která se po pádu z divize i tristním začátku sune vpřed. Teď odzbrojila Hlinsko (3:0).

Až do nedělního rána se slavilo v Třemošnici. V souboji nulových "železní muži" udolali 1:0 letohradské béčko.

To chrudimská juniorka zlomila houževnatou Přelouč až dvěma góly v poslední pětiminutovce.

Ve výčtu chybí remízové utkání (1:1) Moravské Třebové se Žamberkem. V loterii měli více štěstí hosté.