Chyť nás, když to dokážeš. Béčko Pardubic válí.

01.09.2015 21:01


Pardubice - Když byla na začátku ročníku otázka, kdo že by mohl být letošní favoritem, odpověď už nevisí proklatě vysoko, ale špagát se začíná výrazně zkracovat. Pardubické béčko srší nápady v ofenzívě, obranou se nikdo neprokouše a brankař ? Ten se může opřít o tyčku a se suchým tričkem nakráčet po 90 minutách do kabiny. Proti Chrudimi B to neměl být tak snadný úkol. V první půli ani tolik nebyl, jenže druhou pětačtyřicetiminutovku jasně pardubičtí mladíci ovládli. Suma sumárum je výsledek 4:0. Mladíci z Chrudimi jsou prozatím za očekáváním.

A tam jsou také V české Třebové. Dobrá polovina poločasu na body stačit rozhodně nemůže, v Poličce už vůbec ne. Domácí potrestali výkon hostů po přestávce čtyřmi góly, zaslouženě brali plný bodový zisk. "Náš alibistický výkon ve druhém poločase rozhodl o zasloužené výhře domácích, kteří šli více za vítězstvím. Dle skóre ze tří zápasů a jasně vidět, že se trápíme jak v obranné, tak i v útočné fázi. Momentálně neděláme všichni své maximum, což musíme urychleně změnit," uvědomuje si českotřebovský trenér Petr Pražák.

Pět branek nastřleli také Holice v Letohradu. Během prvních deseti minut daly dva góly, třetí hřebíček do rakve zatloukly těsně před poločasem. Pro rezervu je to druhá drtivá porážka na svém stadionu.

Loupežníkem byla Choceň v Moravanech. Rozhodl jediný gól, který před poločasem zařídili skvostnou přihrávkou Smola a zakončující Myšák. A samozřejmě fantom v brance Libor Gerčák, jenž uhájil čisté konto. Ke hře v ofenzívě svého týmu měl moravanský kouč Kaluža zajímavá slova. "Poláčkovi zvhlo palivo a Kříž se zase někde procházelv parku... Byl bych už velmi rád, aby se hráči koncentrovali na svou hru, a to se po celé utkání, " neštřil kritikou.

Kontakt se špicí si drží Slatiňany. Pomohla jim k tomu výhra v Hlinsku. Celek z Železných hor nasměroval k výhře první poločas.

Plán Přelouče před utkáním s Moravskou Třebovou říkal něco o tom, že by bylo dobré zapojit do hry cosi jako kombinační hru. A hráči si vzali podněty od trenéra k srdci. Odehráli dobrou partii a odměnou jim jsou tři body do tabulky za výhru 2:0.

Bez obdržené branky slavili po zápase také ve Svitavách. Zaslouženě, byť Třemošnice neodehrála špatný duel. Přes pozornou obranu se ale nedokázala prokousat.

Jediné střetnutí nemělo vítěze po základní hrací době. Diváci se dočkali v Žamberku dvou penalt během utkání a pak ještě v rozstřelu. Zatímco v zápase byl stav na "desítky" 1:0, když se lámal chleba před 19. hodinou, přesnost se překlopila na kopačky exekutorů Lanškrouna.