Českotřebovští hlavičkáři zcela zdeptali moravskotřebovské obránce.

11.05.2016 17:46

Do konce krajského přeboru dospělých schází šest kol a v nich se musí rozhodnout.

Dva konkurenti z předních pozic se střetli v sousedském derby ve Slatiňanech a byli to hostující hráči chrudimské rezervy, kteří odcházeli
ze hřiště spokojenější. Domácí potvrdili, že v poslední době nemají top formu a ke gólu se prokousali až za stavu 0:3, což bylo samozřejmě pozdě.


Ztratilo béčko Pardubic, které od Svitav inkasovalo v první minutě a od té chvíle zatlačilo soupeře do defenzivy. S houževnatou obranou si ale, až na jedinou výjimku, nebylo schopno poradit, tudíž vzalo zavděk dvěma body po rozstřelu.

Holice využily příležitost a znovu se posunuly na nejvyšší post. V Žamberku je domácí trápili pouze v první půli, v jejímž závěru dokonce z pokutového kopu vyrovnali, ale druhá část už byla v režii favorita, který přidal další čtyři góly a došel si s převahou pro výhru.

Zajímavostí soutěže bývá „třebovské" derby Moravská – Česká, jehož další vydání sledovali diváci na stadionu SKP Slovan. Domácí většina v publiku nemohla být ani trochu spokojena s tím, co bylo na trávníku k vidění, protože tři góly v síti „Moravanů", s tím tedy určitě nepočítala. Všechny trefy padly hlavou, což vypovídá o tom, že v defenzivní činnosti domácího celku bylo něco ve vážném nepořádku.

Poslední Letohrad, ačkoli je jeho pozice beznadějná, neztratil chuť trápit svoje soupeře. Jedním z nich byl nyní Lanškroun, jenž má svých problémů aktuálně více než dost, mimo jiné má tři hráče základní sestavy buď potrestané, nebo v disciplinárním řízení, a toto utkání mu přidělalo další. Ještě deset minut před koncem se za smírného stavu zdálo, že by nějaký ten bod mohl urvat, ale potom dvakrát udeřil střelec Dvořáček a Letohradští teprve potřetí v sezoně okusili, jak chutná vítězství.

Existenční potíže má 
i Přelouč a v utkání proti Chocni si od nich v žádném případě nepomohla. Bylo to právě naopak, protože na brzkou přesnou trefu hostující Strachoty nedokázala najít odpověď. Agria pokračuje ve vydařeném jaru.

Zbývající dva duely kola se rozhodovaly v rozstřelech. Polička si podělila po bodu s týmem Moravan a Hlinsko s Třemošnicí. Penalty potom měly v obou případech stejné rozuzlení, když to byli hostující exekutoři, kteří měli přesnější mušku a zajistili tudíž svým mančaftům bod navíc.