KP dospělých (2. kolo) - Prohra v Lanškrouně.

17.08.2015 15:51


Dospělí sehráli 16. 8. 2015 od 17. hodin utkání 2. kola krajského přeboru.

TJ Lanškroun - ŽSK Třemošnice - 2 : 1 (0:1)
Branky : 76. Kolomý, 78. Karlík - 44. Menšík


   Do prvního utkání v sezóně 2015/2016 v Lanškrouně jsme vstoupili dobře a aktivně. Již v 7. minutě po krásné přihrávce J. Vančury zakončoval slabě Brom. V 15. minutě jsme ze slibné akce tažené Menšíkem získali jen rohový kop. Naopak po závaru v naší šestnáctce v 18. minutě zastavila nepovedenoustřelu Stasiowskeho vnější tyč naší branky. Ve 25. minutě obdržel za protesty žlutou kartu Jan Vančura - ofsajd s ohromným otazníkem. Mimochodem špatně posouzených  stejných situací ve směru k našim hráčům bylo v utkání několik. Domácí hrozili prakticky jen ze standartních situací, v mnoha případech diskutabilních. Odměna za dobrou práci přišla v podobě vedoucího gólu ve 44. minutě. nezjištnou přihrávku J. Vančury si zpracoval Menšík, obešel dva obránce a střelou ze šestnáctky překonal Wendiga.
   Do druhé půle ovšem přišla jiná mužstva. Domácí zagresivnili svůj projev a naši hráči naopak za strachu o ztrátu vedení hráli velice ustrašeně. Ale i tak domácí Wendig s problémy likvidoval v 57. minutě utěšenou střelu J. Vančury.
Zápas se lámal v 75. minutě. Nejprve se do sebe v 58. minutě hry pustili domácí Savych a hostující Kunášek. Ten odešel ze strkanice a ostrou výměnou názorů k filmujícímu domácímu hráči se žlutou kartou, kterou faulem těsně před pokutovým územím v 75. minutě proměnil ve druhou žlutou a následně červenou kartu. Z následného přímého kopu a dorážky domácí srovnali stav utkání na 1:1. Hráči Třemošnice ovšem nesložila zbraně a v 77. minutě mohl jít sám na domácího gólmana Hejcman. Ten byl ale ve vyložené pozici tvrdě sražen Popelářem - pouze za žlutou kartu (????). Ten si však ublížil a musel opustit hrací plochu. Utkání rozhodl jeho nástupce na ploše Karlík. Ten se potkal snad podruhé z balónem až v 78. minutě ale stálo to za to. krásnou střelou z 20 metrů nedal Auersvaldovi šanci a otočil stav utkání na konečný výsledek 2:1.

Utkání řídila trojice rozhodčích Hořínek (Hradec nad Svitavou), Štěrba (Svitavy), Kunc ( Staré Město). Utkání sledoval delgát svazu Braun.

Lanškroun : Wendlig - Stasiowski, Pavelka, Popelář ( 68. Karlík), Krejsar - Jung ( 22.Fait, 90. Kristek), Novák, Richtr, Kolomý (90. Jaroš) - Knápek, Hostovský (46. Savych)

Třemošnice : Auersvald - O. Vančura, Kunášek, Culek, Kalina - Brom (56. Petr), J. Vančura, Kvíčala, P. Šindelář (73. Krátký) - Menšík, Hejcman



Ohlas :
" Kluci si zasloužili odvézt bod. nelze jim nic vytknout. Bohužel ve druhé půli se projevila nezkušenost našich mladíků. V každém případě nezklamali. Otázkou je výkon pomezních, kteří naše dva rychlé útočné hroty zastavovali nepřesnými výroky o postavení mimo hru. Vše mohlo vypadat jinak."