Starší žáci - referát z mistrovského utkání s Prosetínem

18.06.2019 17:45


ŽSK Třemošnice - TJ Sokol Prosetín - 3 : 1 (1:1)
Branky : 16. Červeňák, 37. T. Oswald, 69. Zadina - 32. Vojta

 

V posledním utkání sezóny jsme na domácím hřišti přivítali hráče a hráčku z Prosetína. Hosté byli v tabulce o příčku výše a tak se dal očekávat vyrovnaný mač.

Úvod utkání byl vyrovnaný.  My jsme se snažili více kombinovat, hosté byli díky rychlonohým hráčům přímočařejší, hlavně rychlostně disponovaný střední záložník. Jeho průniky ale vždy naši pozorní obránci zachytili. V 16.minutě na hranici šestnáctky napřáhnul ke střele Filip Č. a jeho umístěná střela skončila za zády hostujícího brankáře - 1:0. V dalších minutách jsme si vytvořili šance, Tadeášovu střelu zastavili na čáře obránci, Radim ve výhodné pozici váhal  se zakončením, a tak jsme vedení nedokázali potvrdit. V závěru poločasu hosté vyrovnali, když se dokázali hlavou prosadit na zadní tyči po standartní situaci.

Hned v úvodu druhého poločasu se výborně hrající  Softík protáhnul podél brankové čáry a připravil Tadeášovi  ideální střeleckou pozici - 2:1. Následovala pasáž, kdy se hra odehrávala hlavně ve středu hřiště. V 57.minutě došlo po dlouhém míči za naší obranu k nezaviněné srážce Filipa J. s hostujícím útočníkem. Výsledkem srážky bylo vážné zranění Filipa, po kterém musela zasahovat RZ! Po několikaminutovém přerušení hra pokračovala snahou hostů o vyrovnání. V nastavení ale naopak Vašek překvapivou střelou potvrdil naše vítězství - 3:1. Vítězství pro Filipa!

 

Filip Jelínek (Pípoš04) - Daniel Marek, Softík, Radek Brynych, Marek Tlapák - Filip Červeňák, Michal Smutný (Vojta Valčík) , Pípoš 04 (Pája 07), Vašek Zadina - Tadeáš Oswald,  Radim Šíma (Pípoš 07)

 

„Je mi smutno, že po týdnu opět začínám přáním brzkého uzdravení hráče, tentokrát Filipa. Držíme palce a hodně síly!!!! Fascinující  hra fotbal nám za poslední dva týdny  ukázala i stinnou stránku - vážná zranění. Z tohoto pohledu vítáme konec sezóny. Tu zakončíme rozlučkou s hodnocením v pátek  21. Hodnocení  samotného utkání je opět nepodstatné!  Přesto, týmový výkon i individuální výkony Radka, Marka, Filipa Č., Tadeáše a Radima byli velmi dobré. Museli jsem se vyrovnat s absencí Vaška Michálka a Tomáše Bendy. Opět velmi pomohli a obstáli Pája 07 a Pípoš 07. Zasloužené vítězství.“