Starší žáci - referát z mistrovského utkání s mužstvem TJ Přelovice

28.05.2019 20:20


TJ Přelovice - ŽSK Třemošnice - 1 : 0 (0:0)

Další kolo KP st.žáků jsme absolvovali v útulné  všesportovní  aréně v Přelovicích. Domácí se momentálně nachází v tabulce na druhém místě.
Od úvodního hvizdu se hrál  důrazný a rychlý fotbal hodný mužstev z čela tabulky. Domácí v úvodu vsadili na dlouhé výkopy brankáře a dlouhé křižné míče za naši obranu. Domácí z nákopů kromě dvou rohů ale nic nevytěžili.   Postupem času jsme jejich způsob hry eliminovali lepším obranným postavením a začali jsme přebírat iniciativu. Nejprve Tadeáš obranu domácích provětral zleva, ale jeho střely nebyly pro domácího brankáře nebezpečné. Následně se Vašek Zadina  prosadil svou rychlostí a dravostí do dvou šancí, se zakončením ale vždy zaváhal. Domácí si vytvořili pouze šanci po rychlém brejku, kdy Marek ztratil na útočné polovině míč a v následném závaru před naší brankou nastřelili tyč. A tak se do kabin šlo za  bezbrankového stavu.  

Šok přišel hned po pěti minutách druhého poločasu, kdy jsme vyrobili šokující, fatální  chybu a darovali domácím doslova na zlatém podnosu vedoucí branku, 1:0. Od tohoto okamžiku jsme ale ještě zvedli obrátky. Hra se většinou odehrávala na polovině domácích. Přicházely i naše šance,  Tadeáš nevyužil nedorozumění domácího brankáře se svými obránci, Radimova hlavička se do sítě nedostala, dorážka Vaška Z těsně vedle, Tadeášův přímý kop z ideální pozice zablokovala zeď.  Domácí se v této fázi hry presentovali pouze dvěma střelami z uctivé vzdálenosti, které ale Filipa nemohly ohrozit. Z našeho tlaku pramenilo i vyloučení domácího brankáře za úmyslnou hru rukou vně pokutového území. Ani z následného přímého kopu jsme branku nevstřelili a krátkou početní výhodu nevyužili.  Domácí tak  své těsné vítězství ubránili.

 

Filip Jelínek - Daniel Marek (Radim Šíma), Vašek Michálek, Radek Brynych, Marek Tlapák - Filip Červeňák, Michal Smutný, Tomáš Benda, Vojta Valčík - Tadeáš Oswald, Vašek Zadina

 

„I když jsme prohráli, podali jsme nejlepší výkon jara. Domácí hráči i s hlučným domácím publikem se o vítězství strachovali doslova do poslední vteřiny. Domácí jsme vůbec nepustili do jejich pověstné kombinační hry. Ve středu hřiště jsme hráli aktivně, důrazně a míče jsme hlavně  rychle posouvali na útočníky. V koncovce musíme být rozhodnější. Alespoň k vyrovnání  nevedlo ani vysunutí Vaška M na hrot. Pozitivní bylo, že nás vlastní maxihrubka  nesrazila, naopak nakopla ještě k lepšímu výkonu.  S výkonem a přístupem všech kluků jsem byl  velmi spokojen. Samozřejmě lepší výsledek by byl pro kluky odměnou. Cesta k vítězství vede přes porážky a někdy je cesta důležitější než cíl.“