Starší žáci - referát z utkání s Jiskra 2008 Králíky/Červená Voda.

24.09.2018 16:04


ŽSK Třemošnice - Jiskra 2008 Králíky/Červená Voda  - 6 : 0 (2:0)
Branky: 2x Vašek Michálek, Vašek Zadina, Vojta Valčík, Marek Tlapák, Tadeáš Oswald (pk)

 

V sobotu jsme přivítali na našem hřišti fotbalisty ze 130 km vzdálených Králík. Úřední začátek utkání byl vzhledem k uvedené  vzdálenosti posunut až na 10,30.

V úvodu utkání nebyla na hostech znát únava z dlouhé cesty, naopak byli rychlejší a důraznější než domácí. Naši hráči naopak "hýřili" malým pohybem, předržováním míče a nepřesnými přihrávkami.  Zhruba ve 20.minutě jsme se ale  probudili, začali přesněji kombinovat a více se hýbat. Úvodní branku obstaral z přímého kopu Marek Tlapák, když svoji levačkou obstřelil zeď hostů - 1:0. Do poločasu ještě na 2:0 zvýšil střelou z dálky Vašek Michálek.

Druhý poločas již byl z naší strany kvalitnější. Větší pohyb a přesnější kombinace přinášely šance i branky. Na 3:0 zvýšil po pohledné kombinaci Vašek Zadina, na 4:0 Vojta Valčík po ideální přihrávce Marka, na 5:0 Tadeáš z penalty a konečný účet na 6:0 uzavřel Vašek Michálek sólem přes půlku hřiště. Hosté v druhém poločase zahrozili pouze dvakrát, a to z přímých kopů v blízkosti naší šestnáctky. V obou případech se efektivními i efektními zákroky blýskl  Filip.

 

Filip Jelínek - Filip Červeňák, Vašek Michálek, Radek Brynych, Daniel Marek - Vojta Valčík, Tomáš Benda, Marek Tlapák, Roman Petrus - Vašek Zadina, Tadeáš Oswald

 

" Úvod utkání byl z naší strany opět zabržděný. Snažil se hrát pouze Radek, ostatní chodili, zmatkovali, pouze odkopávali a nakopávali. Postupem času jsme se vrátili k fotbalovým věcem.

Druhý poločas již hráči uvěřili kombinačnímu fotbalu a soupeře jsme přehráli. Několik dalších šancí jsme ještě zahodili. Za druhý poločas chválím celou naší záložní řadu.  Musíme se zaměřit na intenzivní rozcvičku, abychom lépe zvládali úvody utkání. Příští týden zajíždíme již v pátek do Moravan, kde nás čeká bezesporu kvalitnější soupeř."