Zasloužená výhra dospělých v premiérovém jarním kole...

13.03.2023 12:23

ŽSK Třemošnice  -  FK Přelouč    4 : 1 (2 : 1)

 
Sestavy : ŽSK    Oswald D. - Petr (85.Lazaridis), Malý (K), Vančura O., Tomiška - Šindelář M., Krška, Vančura J.,Forman (64. Pieies) - Slavík (83.Oswald T.), Petrlík (73.Šmídl)
               FK      Skalický - Voženílek V. (78.Hladík), Březina, Novák (60.Vorel), Pištora (78.Machačný) - Oliva, Čada (K), Voženílek L.(60.Hrečín), Husák - Hejcman(72.Lipavský), Klas 
 
ŽK :  0:3
 
  17. kolo krajského přeboru pardubického kraje se v sobotu odehrálo pouze na našem hřišti. Hostili jsme sousedy z Přelouče. Ti nám chtěli vrátit podzimní porážku na vlastním hřišti a s ambicemi na vítězství se nijak netajili. Vzhledem
k postavení v tabulce a snížení rizika pádu do 1.A třídy nám bylo zcela jasné, že na těžkém terénu utkání nebude "procházka růžovým sadem". Zvláště pak když v domácí sestavě chyběli Šindelář Petr (karetní trest) a Jirka Šebek (dovolená). Naopak s novou posilou v týmu Jakubem Slavíkem, který odehrál skvělý zápas.
  Našim hráčům se povedl fantastický vstup do utkání a již v 1. minutě utkání skóroval Petrlík - 1:0. Po faulu v pokutovém území na Jana Vančuru si v 7. minutě utkání postavil míč na penaltový bod opět Petrlík a se štěstím penaltu proměnil - 2:0.  Po závaru v našem pokutovém území a následném rohovém kopu snížil hlavou v 25. minutě hostující Novák - 2:1. Ve 30. minutě postupoval na brankáře hostí zcela sám Forman, ale na těžkém terénu se mu nepodařilo provést finální dotek s  míčem a třetí branku nepřidal.Tak skončil první poločas utkání.
  Do druhé půle se našim hráčům opět podařilo vstoupit aktivněji a v 55. minutě i gólově. Po chybě zadáků Přelouče zvýšil Forman na 3:1 a 74. minutě završil hattrick Petrlík po krásném uvolnění Slavíkem - 4:1.
 
  Utkání nebylo tak jednoduché jak napovídá výsledek. Těžký,ale v rámci možností dobře připravený terén, sněhové přeháňky a místy i bílá tma to vše stěžovalo hráčům mnohdy kontrolu nad míčem a přihrávky často nenacházely adresáta. Ovšem naši kluci utkání zvládli skvěle a připsali si další tři velmi důležité body do tabulky KP Tlapnet Pardubického kraje.
Bravo hoši !!!!!