Mladší přípravka - referát z turnaje v Bohdanči.

10.04.2017 18:49

V neděli 9. 4. 2017 jsme zahájili jarní část osmým kolem Krajské soutěže mladších přípravek.


Pořadatelským týmem byl tým Lázní Bohdaneč, dalšími našimi soupeři kromě domácích byly týmy Pardubiček a Přelouče. Po zimní přípravě to bylo první „ostré“ srovnání s dalšími účastníky této soutěže. A teď už k samotnému průběhu dopoledního fotbalového klání.

První zápas jsme sehráli proti týmu domácích. Všichni naši fotbalisté k zápasu přistoupili velmi zodpovědně a s chutí zahrát si fotbal. Dařilo se nám dodržet všechny pokyny a jednalo se o velmi pohledné týmové fotbalové pojetí hry, kdy nám vycházel kombinace, nechyběla bojovnost a dařila se i střelba. Velmi dobře se povedl zápas našemu gólmanovi Matyáši J., který zneškodnil téměr všechny střely soupeřů a aktivně se zapojoval i do hry.  V tomto zápase opravdu z mého pohledu nebylo moc co vytknout. Zaslouženě jsme se po trefách Dana Kl.(2x), Patrika Č., Vaška B., Alenky Š. vyhráli v poměru 5:1, poločasové skóre bylo 3:0.


 Druhý zápas jsme sehráli s týmem Přelouče, který jsme měli možnost potkat i na posledním halovém turnaji ve Slatiňanech. Do zápasu jsme vstoupili dobře, bohužel jsme jako první inkasovali. My jsme ovšem zabojovali a podařilo se nám dobrou hrou skóre vyrovnat, chvíli na to jsme opět prohrávali o jeden gól, ale do poločasu  jsme skóre srovnali a poločas skončil 2:2. Druhý poločas jsme začali velmi aktivně, ale chybělo nám trochu štěstí, když naše střely končily buď na tyči nebo těsně vedle brány. Co jsme nedokázali proměnit my, tak to se povedlo soupeřům. Po našem slabším úseku, přibližně tří minut jsme bohužel obdrželi dva góly. Poté už hru ovládl tým Přelouče, který vstřelil další tři góly a nám už se podařilo skóre pouze zkorigovat na konečný stav 3:7. Našimi střelci v tomto zápase byli Dan Kl., Patrik Č., David Šm.

K poslednímu utkání jsme nastoupili proti týmu Pardubiček. Nám se podařil vstup do zápasu  a po několika pěkných souhrách a individuálních akcích jsme šli zaslouženě do vedení, které jsme udrželi až do poločasu v poměru 5:2. V druhé poločase se hra vyrovnala a i tým Pardubiček si vytvořil několik pěkných šancí, které nám ovšem spolehlivě zneškodnil Vašek B. . Ve druhém poločase se každý z týmů prosadil už pouze jednou a zrodila se naše druhá výhra dne v poměru 6:3. Střelecky se prosadili David Š.(2x), Patrik Č.(2x), Peter B., Klepetko D.

Závěrem bych všechny zúčastněné fotbalisty a fotbalistky chtěl pochválit za předvedenou hru, nasazení a bojovnost. Zároveň si přeji, aby toto byl pouze odrazový můstek a naše výkony se v jarní části ještě zlepšovaly. Také děkuji velmi početné fanouškovské základně, která vytvořila velmi pozitivní atmosféru při všech odehraných zápasech.

Další soutěžní kolo odehrajeme dne 16.4.2017, pořadatelem je tým Pardubiček.

Zdeněk Čapka, trenér U9 ŽSK Třemošnice