Překvapení kola a zároveň zasloužená výhra!

30.04.2022 23:44

V dalším zápase jsme doma přivítali lídra tabulky a aspiranta postupu do divize Horní Ředice. I přes absenci Malého, J. Vančury a bratří Formanů jsme odehráli jedno z nejlepších jarních utkání a doma určitě to nejlepší. Hned ve 2. minutě se krásnou křižnou střelou prosadil domácí Petrlík a čekalo se, co bude dál... Kdo si myslel, že v tabulce o dost hůře postavení domácí, se budou jen bránit a budou čelit útokům prvního mužstva tabulky, byl tak trochu zklamán. Naopak naši borci hýřili aktivitou a chtěli hrát fotbal. Pokoušeli se o několik velice zajímavých akcí a solidní návštěva 160 diváků byla snad spokojena. Viděla několikprůnikových přihrávek v našem podání, zvonění tyčí na obou stranách a po delší době konečně fotbal hodný nejvyšší krajské soutěže. Po závaru v pokutovém území ve 34. se chytře prosadil Jirka Šebek a už jsme vedli 2:0. S tímto výsledkem se šlo i do kabin.

Po deseti minutách druhého poločasu opět Petrlík zvýšil již na 3:0 a většina domácích příznivců si mohla myslet, že je hotovo... Když však hosté sedm minut před koncem snížili, zdálo se, že by ještě mohl přijít obrat či alespoň srovnání, ale velice cennou výhru domácí již uhájili.

Postavení v tabulce neodpovídalo dění na hřišti a celkem bezstarostný, ale velmi pohledný zápas klidně mohl skončit 6:2. Dlužno ještě podotknout, že k tomu svým výkonem přispěla i trojice rozhodčích, která nepotřebovala ani karty... Každopádně výhru a hlavně herní projev s lídrem je třeba potvrdit i v Lanškrouně příští sobotu 7.5., který okupuje také přední příčky tabulky KP. Stínem utkání bohužel bylo zranění hostujícího Matěje Sokola, kterého s poraněným kolenem odvezla RZS a tímto mu samozřejmě přejeme brzký návrat na trávník.

Sestava: Žďánský-Jablečník, Petr, Šindelář P., Vančura, Šebek, Petrlík (80. Rubanyk), Jelínek, Šindelář M. (47. Vepřek), Tomiška, Šmídl