Hodnocení 1. kola KP dospělých : Nováčci nebudou pouze do počtu.

15.08.2017 20:28


Nová sezona krajského přeboru začala se třemi nováčky, kteří si ovšem nevedli vůbec špatně a nemůži být vůbec ani řeč o tom, že budou do počtu. Přesvědčil se o tom největší favorit soutěže, jež se představil v Litomyšli. Hrát otevřený fotbal domácí odmítli, veděli, že by to pro ně byla sebevražda. Jenže když viděli, že kombinace Slatiňan jaksi není v optimální pohodě, vystrčili drápy. Bohužel se hraje na goly, nikoliv na šance. Litomyš měla dvě výborné příležitosti, nedala, poté stačila jediná střela hostí do prostoru tří tyčí, což stačilo na těsnou výhru. Zklamaní však nejsme, kvalitní výkon celého týmu nám dodá seběvědomí do dalších utkání, řekl ve svém hodnocení trenér Litomyšle Ivo Svoboda.

To si razantně zvýšili hráči Lanškrouna. Alaspoň některé zápasy budou hrát na umělé trávě vinou rekonstrukce zázemí, což může být pro některé soupeře problém. Jako první se o tom přesvědčily Holice. V jejich kádru se objevil Kaufman , přišel z Libišan. Měl by nahradit režiséra Jakuba Jedličku, který šel zkusit štěstí do Rakouska. A domácí mohou být spokojeni, že dostali Holice v prvním kole. Hosté nenašli recept na lanškrounskou obranu, sami neuhlídali Komínka, jenž dal vítězný gol už v první půli.

Jediný zásah rozhodl také duel Heřmanova Městce s třetím nováčkem z Dobříkova. Přišel z pokutového kopu ve 20. minutě.

Výhrou na domácí půdě se blýskl na startu Žamberk. Se Svitavami přežil první šance soupeře je díky výbornému Martinovskému. Hráči se před ním postupně osmělovali a dvěma pohlednými goly v první půli rozhodli o dělbě bodů.


Třaskavé bylo hned na úvod letošního ročníku derby v Hlinsku. Přijela Třemošnice i s posilou v bráně Šimonem. Než si ale stačil osahat tyče, lovil. Nakonec to byla přestřelka. Padlo pět branek. Tři do sítě hostí a Hlinečtí se mohli radovat. O to méně hostující Mocanu, který si po hvizdu vysloužil červený dodatek.

Na úvod se kopaly třikrát desítky, po nichž slavila Moravská třebová, Choceň a MFK Chrudim B.