Starší přípravka - referát z turnaje v Poličce (20. 5.)

21.05.2017 19:23

V sobotu 20.5.2017 jsme odehráli poslední kolo jarní části krajské miniligy starších přípravek na hřišti v Poličce, kde nás kromě domácího týmu čekali ještě soupeři ze Skutče a Holic.

Na turnaj jsme odjížděli díky četným omluvenkám pouze s osmi hráči a díky absencím většiny obránců také s myšlenkou změny v rozestavení, kterou jsme při utkáních také realizovali.

První zápas jsme sice bojovali, ale soupeř nás přehrál kombinačně a dostali jsme velikou lekci z efektivity. Už v poločase jsme prohrávali 0:6. Druhá půle moc změn nepřinesla, zápas jsme dohrávali kvůli bolestivým šrámům Spěváka a Vašici bez střídání, jediný náš úspěch zaznamenal z přímého kopu Mostecký. Konečný stav 1:12.

Po utkání jsme v kabině „pofoukali bolístky“, vysvětlili si nedostatky z prvního zápasu a ujasnili hru v rozestavení 1-2-2.

Ve druhém zápase jsme byli od začátku lepším týmem. I přes brzy obdržený ušmudlaný gól hrajeme aktivně, zodpovědně dozadu a vychází nám útočné akce. Střelecké kopačky dnes obul Tlustý, který se v tomto zápase trefil třikrát a po krásné akci se ještě střelecky prosadil Rožek. Skvěle fungující obranná linie výborně podporovaná brankařem už soupeře k ničemu nepustila a vyhráváme 4:1.

Poslední zápas s týmem Holic byl vyrovnaný. Brzy dáváme vedoucí gól, ale soupeř zanedlouho vyrovnává. Po obdržené brance jsme soupeře zmáčkli a celý zbytek zápasu jsme už „tahali za delší konec provazu“. Do poločasu jsme přidali ještě jeden gól. O přestávce se tým ještě více semknul. Ve druhém poločase opět skvěle funguje obrana, a když už …, drží nás brankář. Výborně kombinačně hrajeme dopředu a přidáváme další tři krásné branky. Soupeř už jen jednou korigoval výsledek. V tomto utkání vyhráváme 5:2 (2 x Tlustý, Klein, Rožek, Mostecký) a nad Holicemi se podruhé ozývá vítězný pokřik našich hráčů i se závěrečnou děkovačkou s opět bezvadně fandícími rodinnými příslušníky.

Sestava: Kolbaba - Spěvák, Klein, Tlustý, Mostecký, Rožek, Halás, Vašica