Mladší přípravce chyběla jedna branka k dalšímu zlatu v halovém turnaji

28.03.2022 00:00

Poslední turnaj se i přes celkem solidní počasí odehrál v hale. Uvažovalo se o sehrání na umělce, ale v týdnu bylo po ránu ještě pod nulou, takže turnaj byl počtvrté halový. Opět jsme dali dohromady dvě mužstva, ale kvůli několika omluvám jsme povolali na výpomoc z Ronova Martina Práška a Petru Svobodovou. Nutno dodat, že oba ve svém B týmu hráli vůdčí roli. Áčko tradičně předvádělo slušnou hru a branek sázeli také dost. Hned na úvod nasypali béčku 8:0, Chotusicím 4:0, H.Bradlu/Rváčov 9:0, s G. Jeníkovem těsně a utrápeně 1:0. V posledním zápase s Chotěboří stačilo k vítezství v turnaji remizovat, ale v krásném a dramatickém zápase jsme těsně podlehli 2:3 a zlato si odvezli právě chotěbořští. Třetí byl G. Jeníkov, čtvrté naše béčko, páté H.Bradlo/Rváčov a šesté Chotusice. Po třech zlatých medailích si kluci nasadili nyní stříbrné, ale důležitější je, že si turnaj bez rozdílu všichni užili. Při vyhlašování pak byla určitě zpestřením přítomnost Ukrajinského reprezentanta a nedávno ještě hráče-brankaře mistrovského futsalového FK Chrudim Dimitrije Litviněnka, kterého při představení uvítal dlouhý potlesk s přáním klidnějších zítřků v jeho rodné zemi.

Béčko tedy dostalo na začátku 0:8 od áčka, smolně podlehlo G. Jeníkovu 0:1 a ještě smolněji Chotěboři také 0:1, pak ale porazili H.Bradlo/Rváčov 3:0 a na závěr Chotusice dokonce 5:1.

Po turnaji jsme se bohužel rozloučili s nejlepším hráčem turnaje Adamem Kocmanem, který bude dál již pokračovat v Chrudimi, ale u nás má stále vrátka otevřená. Děkujeme mu za to, že první fotbalové krůčky dělal právě v Třemošnici a přejeme mu v další kariéře jen to nejlepší.

Cenu pro nejlepšího brankaře si po právu vysloužil Martin Prášek a střelcem se stal s deseti brankami chotěbořský Kryštof Němec.

Počasí je jak na houpačce, takže tréninky budeme řešit operativně, ale každopádně v neděli 10.4. bychom měli hrát mistrovský turnaj již na trávě a hned doma. Předtím snad ještě triangl v Ronově společně s Přeloučí ve čtvrtek 7.4.

 

Sestava "A": Jakub Spěvák - David Kovanda, Lukáš Tuza, Adam Kocman, Šimon Rychnovský a Josef Rozsívač

Sestava "B": Martin Prášek - Matěj Bartoň, Michal Polívka, Adam Horák, Jonáš Chaloupka, Matěj Tomášek, Daniel Marek a Petra Svobodová