KP dospělých (24. kolo) - domácí prohra s Chocní.

08.05.2017 10:22


ŽSK Třemonice - FK Agria Choceň - 0 : 2 (0:0)
Branky : 47. Voborník, 70. Myšák

V další domácím utkání jsme chtěli s mužstvem z Chocně plně bodovat, zvláště když v sobotních utkáních prohrávali favorité ze špice tabulky. Chtít jsme v tomto utkání ale pouze chtěli.

Úvodní desetiminutovka patřila hostům. Po té jsme převzali iniciativu a hosty zatlačili na svoji půlku. Ještě ve 25. minutě chytil Janda střelu mířící za tyč. To bylo od hostů v první půlce vše. Tlak našich hráčů nabíral na obrátkách. Zvláště Forman trápil obranu soupeře a zdálo se, že se snad už střelecky prosadí. Naše veškerá snaha o střelení gólu ale skončila, dá se říct že na celé utkání, zraněním a následným odstoupením ve 29. minutě Formana a ve 37. minutě Šebka ( dohra likvidačního faulu ve Svitavách v 92. minutě utkání).

Druhou půlku jsme hned od začátku zaspali a už ve 47. minutě po nedůsledném bránění Kalinou obdrželi první branku. V 70. minutě zlikvidoval Janda samostatný průnik Myšáka. Míč se odrazil k dezorientovanému Petrovi a ten místo aby nechal dohrát Jandu svůj bravůrní zákrok, tak šanci Myšákovi krásnou nahrávkou vrátil. Starý matador se v těchto "pochoutkách" většinou nemýlí - 0:2. V 74. minutě musel odstoupi ještě nedoléčený O. Vančura a naše hra se začala utápět doslova ve zmaru vstřelit gól a alespoň trochu průběh utkání zdramatizovat. V poslední minutě ještě Král vytvořil penaltu, ale výborný Janda ukázal jaký je penaltový specialista a Baborákovi pokutový kop chytil.Hosté si po našem nevýrazném výkonu výhru plně zasloužili.

 

Ing. Tomáš Jambor : "Škoda. Mohli jsme druhé postavení v tabulce ( mimochodem stále trvající) bodově pojistit. Na utkání musíme rychle zapomenout, doléčit marody a jít do dalšího utkání s Libišany se vztyčenou hlavou. Musím ovšem ze své pozice konstatovat, že Hejcmanův zkrat v 91. minutě v zápase ve Svitavách, zkomplikoval naše ofenzivní možnosti v tomto utkání. Kdyby tam udržel nervy v klidu, nedošlo by ke zranění Šebka, neměl by třízapsový distanc a vše by asi bylo jinak. Proto musím tímto poděkovat našim dorostencům, kteří museli do tohoto utkání v průběhu hry naskočit. "

 

ŽK :  3:1, Rozhodčí : Hořínek - Papežík, Trocha, DS : Suchý, Diváci : 230


Třemonice :  Janda - Kalina, Mocanu, Král, Petr - Vančura O. (74. Menšík), Vančura J., Šindelář M., Šindelář P. - Forman (29. Brom), Šebek (37.Malý)

Choceň: Gerčák - Baborák, Fogl, Holec, Kubový, Lebeda, Myšák, Hanus (59. Prachař) , Voborník, Sršeň, Šáfek (74. Sklenář)