KP dospělých (2. kolo) - výhra na hřišti TJ Jiskra Litomyšl

20.08.2019 17:26


TJ Jiskra Litomyšl - ŽSK Třemošnice - 1 : 2 (1:0)
Branky : 1. Paclík, - 77. Petr Vojtěch, 90+1 Mocanu Liviu (pk)

Domácí otevřeli Paclíkem skóre z prvního útoku, ten samý hráč za chvíli v další vyložené šanci překopl a zdálo se, že se bude hrát podle not Jiskry. Jenomže neuteklo ani dvacet minut, Severa spíše nešťastně než vědomě zasáhl protihráče kopačkou do hlavy, byl vyloučen a zápas nabral úplně jiný směr. Poločas domácí ještě dohráli bez pohromy, ale po změně stran se zatáhli hluboko do defenzivy a bránili hubené vedení. To jim ještě nesebral Hejcman pálící do břevna, Petr nenápadnou střelou však ano. A když už to vypadalo, že domácí dotáhnout rozhárané utkání alespoň k rozstřelu, vyrobili v poslední minutě zbytečnou penaltu v rohu šestnáctky, Mocanu se nenechal dvakrát pobízet a tři body se jeho zásluhou stěhovaly do Železných hor.

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice : Vstup do sezony byl přímo katastrofální, když jsme v prvním utkání v první minutě prohrávali. V d 19. minutě domácí hráč Severa téměř ukopl hlavu Malému a byl po zásluze odměněn červenou kartu. Od té doby pomalu převzali iniciativu naši hráči a trpělivou hrou oslabené domácí doslova uhonili. Výsledek se zákonitě dostavil. Vítězství se nerodilo nijak snadně a pomohlo mu vyloučení domácího hráče a také to, že se Litomyšl nesmyslně zatáhla do neaktivního bloku a bylo otázkou času, kdy se ocitne míč v její síti.


Litomyšl: Koukola - Gyömber, Pešek, Štoudek, Jireček - Paclík (80. Zeman), Kundera, Kristek, Škeřík(74. Hromádka) - Urbanec (65. Folta), Severa. 

Třemošnice: Trojan - Mocanu, O. Vančura, Malý, Petr - Jablečník (46. Jelínek), P. Šindelář, J. Vančura, M. Šindelář (89. Oswald) - Hejcman, D. Forman.