KP dospělých (15. kolo) - výhra nad Žamberkem.

15.11.2015 08:49


ŽSK Třemošnice - 1. FC Žamberk - 2 : 0  (0:0)
Branky : 80. a 87. Forman

 Poslední utkání podzimní sezóny bylo pro náš tým velice důležité. Pokuď bychom chtěli udržet kontakt se spodkem tabulky, museli jsme stoprocentně bodovat. Se stejným problémem přijelo do Třemošnice i mužstvo Žamberka a podle toho také vypadal první poločas. Jedinou vysloveně gólovou šanci bylo vidět v podání domácího Hejcmana, ten ovšem volil místo nahrávky pod sebe nesmyslnou střelu a šanci zahodil. Hosté vystřelili na bránu Auersvalda snad jen jednou. Hra se odehrávala víceméně ve středu hřiště.
  Do druhého poločasu vstoupili naši hráči aktivněji a prakticky od 70. minuty vytvořili na hostující tým veliký tlak. Po vystřídání obou útočníků se na hrot přemístil Forman s Filipem, pod hrot Kvíčala. A právě tito hráči byli u obou gólů podepsáni. První uvolnění Formana nezištnou přihrávkou Kvíčaly v 80. minutě skončilo gólem a totéž se opakovalo v 87. minutě, nahrával Filip. Za zmínku stojí ještě sólo Kvíčaly, kterému se ale hostujícího brankáře přelobovat nepodařilo.Pod konečné vítězství se ovšem podepsal dobrý výkon celého mužstva. To se muselo poprat s několika milně vyhodnocenými ofsajdovými situacemi při třech brejcích. Dále s jasným nakopnutím našeho hráče "mimo" zorný úhel rozhodčích a nakonec úmyslným faulem na Filipa brankářem hostí. Obě situace totiž nešly přehlédnout a zasloužily si udělení červené karty.Hráči hostí totiž z nějakých "podivných" důvodů svoji prohru sportovně neunesli.

Třemošnice :  Auersvald - Petr, Kunášek, Culek, Kalina - Šindelář M. (46. Kvíčala),Vančura O., Vančura J., Forman - Hejcman (76. Šindelář P.), Menšík (62. Filip) 

Žamberk : Martinovský-Kotyza J. (71.Kotyza T.) Drapáč, Franke,Hrabík,Kotyza J. (71.Kotyza T.) - Huška ml.( 82.Kočí),Breda , Kos,Trejnar- Huška st., Trnka

Ohlas :

"Dnes musím za předvedený výkon ve druhé půli klukům poděkovat. Nebylo to jednoduché utkání a jelikož ani výkon rozhodčích klukům nepomohl, museli si vítězství doslova vydřít. Pochvala jde za celým týmem. Udrželi jsme kontakt se spodkem tabulky a některé indície naznačují, že v zimní přípravě bychom chtěli veškerou snahu vynaložit na porvání se o udržení v soutěži. Tým zůstáva pohromadě a rýsují se i některé možné posily. Klukům i vedení mužstva přeji klidný zbytek roku, pěkné vánoce, hodně zdraví a 5.1.2016 naviděnou !"