1. třída dorostu (9. kolo) - výhra nad mužstvem TJ Orel

07.10.2019 16:46


ŽSK Třemošnice - TJ Orel - 8 : 0 (5:0)

Branky : 3. Krška, 5., 19., 71. Šmídl, 32. Oswald, 42. Tomíška, 58. Červeňák, 73. Jeřábek 

Další mistrovský zápas jsme sehráli proti poslednímu týmu tabulky jímž je ne úplně zaslouženě Orel. Hosté vstoupili do utkání však poněkud nešťastně, protože již po dvou minutách z PK otevřel účet Krška 1:0 a za tři minuty po něm Šmídl 2:0. Tempo hry na těžkém promáčeném terénu jsme logicky udávali my a v 19. opět Šmídl zvýšil na 3:0. Do přestávky pak ještě ve 32. a 42 přidali další branky Oswald a Tomiška.Hosté se místy snažili o kombinaci a dostali se i do několika náznaků šancí, ale naši hráči zodpovědným přístupem, kombinační hrou a proměňováním šancí potvrdili tabulkový rozdíl.

Ve druhé půli už výše zmíněný terén příliš nedovolil kombinovat, ale i přesto jsme postupně Červeňákem v 58., Šmídlem v 72. a Jeřábkem v 73. minutě přidali góly na konečných 8:0.

Kladem utkání je, že se po mnoha měsících objevili znenadání ztracení synové Sehnoutka a Čarný. Budou-li v tréninku poctivě makat, mohou časem dostat i větší minutáž. Stínem je pak chování některých hráčů, které na jednu stranu chápu a jsem za to rád, že chtějí na hřišti být co nejdéle a právě se soupeřem, proti kterému se lze prosadit, ale na druhou stranu musí pochopit, že v základu je sice na trávníku jedenáct hráčů, ale i právě v dnešním utkání si chce zahrát všech pět náhradníků, přestože dva se objevili téměř po půl roce ! Mojí filozofií je se nehonit za výsledkem, ale dát příležitost každému, kdo poctivě pracuje, hráče rotovat a to i na jednotlivých postech a udržet je u pro mě nejkrásnějšího sportu co nejdéle !!!


Příště nás čeká utkání ve Starém Hradišti, které se hraje v neděli 13.10. v 15:00. Bude-li nás jedenáct, všichni dostanou 90 minut, budeme-li všichni (nyní sedmnáct!), v což doufám (i na tréninku!), o minuty se musíme podělit...