1. třída dorostu (3. kolo) - výhra nad mužstvem z Opatovic n. L.

26.08.2019 16:08


ŽSK Třemošnice - Opatovice nad Labem - 4 : 2 (2:1)
Branky : 18. Klein, 27., 71. Šmídl, 86. Tlapák - 8. Hátle, 83. Hajdák

Dorost sehrál premiérový zápas nového ročníku a hned to byl souboj druhého s prvním z loňské sezóny. Nutno podotknout, že obě mužstva prošla velkou personální změnou a s ní jsme se lépe vypořádali my. Přesto měli lepší vstup do zápasu hosté z Opatovic, když po chybě resp. netrefení míče Jardou Pospíšilem při odkopu šli už v 8. minutě do vedení 0:1. Za deset minut ale bylo srovnáno dorážkou Kamila Kleina 1:1 a do kabin se nám šlo veseleji, protože ve 27. minutě Roman Šmídl přidal další branku 2:1. Další příležitosti jsme již bohužel nevyužili.
Po přestávce tempo oboustranně upadlo, vytratila se přesnost i nasazení. V 71. po svém klasickém sólíčku dal vítěznou branku opět Šmídl 3:1l. Sedm minut před koncem ještě utkání, které jsme ale měli pod kontrolou, hosté zdramatizovali kontaktním gólem na 3:2. Jenže za tři minutky po krásném centru Pepy Míška dal hlavou pěknou pojistku Marek Tlapák (věkem ještě žák...) 4:2.

Za první půli určitě pochvala pro všechny, druhá už podle našich představ úplně nebyla, ale důležitá výhra na úvod bude snad povzbuzením i pro sedm víceméně omluvených hráčů, kteří se snad postupně také zapojí. Další zápas je bohudík až za dva týdny, kdy 7.9. ve 14:30 přivítáme pardubické PARAMO. Příště máme volný los, takže pak už nás snad bude víc než v tomto utkání, ve kterém, aby byl alespoň jeden na střídání, vypomohl již zmíněný žák Tlapička, který však dokonce rozvlnil síť...

Sestava : Mrázek - Brynych, Pospíšil, Míšek, Michálek - Benda, Šmídl, Tomiška, Klein - Červeňák, Marek (Tlapák)