1. třída dorostu (2. kolo) - prohra v Moravanech.

17.08.2020 18:10


Sokol Moravany - ŽSK Třemošnice - 6 : 5 (3:3)
Branky : 10., 21., 40., 48., Dostál, 53. Macháček, 90. Bořek (pk) - 7. Klein, 27. Smutný, 44., 71. Krška, 67. Červeňák

K prvnímu mistráku jsme odjeli v neděli na hřiště Moravan. Jejich hráči se do nás od začátku zakousli a hlavně jejich rychlostní typy nám dělaly problémy. Přesto jsme to byli my, kdo otevřel skóre a byl to konkrétně kapitán Klein 0:1. Pak se domácím podařilo zápas otočit rychlonohým Dostálem na 2:1, ale Smutný zvládl vyrovnat 2:2. Když se hra začala vyrovnávat, domácí zásluhou stejného hráče odskočili na 3:2, ale do půle jsme ještě sthli srovnat 3:3.

Začátek druhého poločasu jsme ale nezachytili a tentokrát moravanští odskočili již o dvě branky. V tu chvíli to nevypadalo dobře, ale kluci se kousli, získávali převahu, snažili se o střelbu a bylo otázkou času, kdy přijdou i branky. Ty přišly zaslouženě v 67. resp. 71. minutě a na ukazateli svítilo divokých 5:5. Přestože domácí zkušený trenér Bakeš dává svým svěřencům řádně do těla jak fyzicky tak koučinkem, začali jsme jeho hráče překvapivě přehrávat, přestože my jsme toho příliš nenatrénovali... A to mě mile překvapilo a je to důkazem, že kluci čerpou z minulých měsíců, kdy jsme trénovali poctivě. Každopadně zápas mířil k zasloužené remíze a už jsmepřemýšleli, kdo půjde na penaltový roztřel. Praktiky v nastaveném čase vnikl do našeho pokutového území domácí hráč, ve snaze zakončit však kopl do země a hlavně do našeho hráče, který toto ustál, ale faulující hráč s bolestivou grimasou spadl na zem a k údivu všech byl nařízen PK! Po chvilce dohad ho domácí proměnili a šlo se domů... I přes křivdu, kterou kluci cítili a několikerému projevu emocí jsem kluky za celkový výkon pochválil. Co je nám platné, že domácí příznivci i již zmíněný trenér Bakeš se za poslední verdikt víceméně omlouvali... I rozhodčí je jen člověk a vím co říkám...

Ještě jednou chálím za přístup všechny hráče, i přes pět obdržených branek nás často držel Mrázek. Moravany budou asi hrát poměrně vysoko, uvidíme.

Příští utkání nás čeká doma proti Mikulovicím a hrajeme ho jako předzápas dospělým v sobotu 22.8 ve 14:30. V něm bychom určitě chtěli bodovat a hlavně předvádět dobrý fotbal.

Sestava : Mrázek - Michálek, Petrus, Valčík (82. Benda), Červeňák, Smutný, Brynych (76. Jelínek), Oswald, Marek, Tlapák (30. Krška), Klein