Týmy z čela nezaváhaly, Chrudim v roli drtičky.

01.04.2015 16:54

Pardubice - Druhé jarní dějství nejvyšší krajské soutěže nepřineslo žádnou změnu na špici tabulky. Holice si totiž vcelku s přehledem přivezly tři body z Třemošnice a i nadále kralují přeboru.
 
Lídr pořadí gólově udeřil na samém počátku obou poločasů a jinak si dění na hrací ploše profesorským výkonem poměrně v pohodě kontroloval.
 
Chrudimské béčko si po minulém zaváhání nemohlo dovolit další ztrátu a jeho výrazné zlepšenou hru brutálně odnesla Litomyšl. Výsledek 0:7 hovoří za všechny komentáře a domácí trenér Vladimír Pala si svoji premiéru na střídačce v pozici hlavního kouče. "Musím uznat, že jako diváka by mě výkon Chrudimi nadchnul, rozebrala nás do posledního šroubečku.. Hráči se museli cítit jak jak na pouti, akorát kolotoč měli zdarma, "hodnotil litomyšlský lodivod krušné odpoledne svých svěřenců.
 
Kontakt na čelo tabulky drží i dva celky z Ústecka. Lanškroun měl hodně práce s předposledními Pardubičkami, ale netěsnější náskok dokázal až dokonce udržel. Žamberk měl ve Svitavách začátek z kategorie snů ve 20 minut vedl 2:0. Domácí do poločasu vyrovnali a ve druhé části dlouho všechno směřovalo k penaltám. Hosté se na ně asi těšili, vždyť je to jejich parádní disciplína, ale pohotový Čada jim v poslední minutě vyčaroval všechny tři body a nikdo ze spoluhráčů se na něj určitě nezlobil, že svoje kvality při střelbě z pokutové značky nemuseli předvádět.
 
Až nečekaně jednoznačné bylo utkání dvou soupeřů ze spodní poloviny tabulky. Dolní Újezd se rychle otřepal z nezdaru v Horním Jelení a letohradskému béčku nedal šanci. Domácí fotbalisté se střelecky prosadili čtyřikrát a přesto se jejich trenér Tomáš Abt nebyl s produktivitou spokojen, protože příležitostí bylo ještě víc.
 
Dvě minuty stačily Poličce, aby rozhodla měření sil proti oslabenému Hornímu Jelení. V chladném počasí to rozhodně nebyl fotbal, jaký by přítomné diváky mohl nějak extra zahřát, a domácí to s houževnatým soupeřem neměli vůbec snadné. Gólové střely Stejskala a Jílka však jeho odpor zlomily a senzace se nekonala.
 
Stoprocentní jsou na jaře také Moravany, které na vítězství nad Moravskou Třebovou nakročily dvěma trefami ještě v prvním poločase. Hostům nelze vytknout nedostatek snahy, ale i ve druhém jarním zápase se potýkali s útočnou fází. "Naše hra směrem dopředu postrádá myšlenku, je pomalá a bez momentu překvapení,"trápí trenéra Ladislava Kučerňáka.
 
Kanonýr Lubomír Myšák válel na podzim v dresu Dolního Újezdu. V zimě změnil barvy, ovšem zdá se, že i v Chocni bude strašit obrany soupeřů. Minimálně o té hlinecké to platilo na sto procent, právě jeho dva zásahy položili základ k bezpečnému vítězství Agrie nad Hlinskem. Družstvo z Vysočiny na jarní body čeká.