Starší žáci - referát z mistrovského utkání FC Jiskra 2008 Králíky

07.05.2019 17:44


FC Jiskra 2008 Králíky - ŽSK Třemošnice - 1 : 4 (1:2)
Branky: 2x Tadeáš Oswald, Vašek Zadina, Radim Šíma

 

V neděli jsme se vydali na celodenní fotbalový výjezd  až na  česko - polské  pomezí, do pro nás nejvzdálenějšího místa na fotbalové mapě krajského přeboru žactva, do 120 km vzdálených Králík.

V Jeseníkách nás přivítalo velmi chladné počasí a naštěstí sněhem nepokrytá kvalitní travnatá plocha.

Vstup do utkání byl pro nás impozantní,  v 1. minutě Michal kolmou přihrávkou vyzval Tadeáše k samostatnému úniku, toho zastavil až domácí brankář nedovoleným zákrokem a nařízenou penaltu sám Tadeáš bezpečně proměnil, 0:1.  I v následujících minutách jsme si vytvářeli šance, hlavně rychlík Vašek Zadina, ale jeho zakončení ani jednou branku nepřineslo. Hlavičku Vaška Michálka domácí brankář reflexivně vyrazil, stejně tak dvakrát bravurně zlikvidoval přímé kopy Tadeáše a Michala.   Domácí se omezili pouze na nakopávané dlouhé míče na své útočníky, při jednom z nich se Filip nedomluvil s obránci na odvrácení a propadlý míč domácí útočník pohodlně posunul do naší sítě, 1:1.  Poločasové vedení 1:2 nám ale zajistil s chutí hrající Tadeáš, když si pokryl míč při samostatném sólu přes dva hráče  a z hranice šestnáctky míč uklidil k tyči.

V druhém poločase se domácí prakticky nedostali přes půlku. Naši chlapci více kombinovali a více se prosazovali v křídelních prostorech. Bombu Michala zastavila levá tyč, Tadeáš orazítkoval břevno, Markovu střelu zastavila levá tyč,  dva góly  nám rozhodčí neuznal pro údajné ofsajdy. Až po jednom z rohů se těžkou ale přesnou střelou prosadil Vašek Z. a zvýšil na 1:3. Závěrečné slovo patřilo Radimovi, který chytře umístil střílený centr Tadeáše počtvrté do sítě domácích, 1:4. Jako správný Sparťan věnoval svůj gól  „tam nahoru“  Šurymu.

 

Filip Jelínek - Daniel Marek, Vašek Michálek, Radek Brynych, Marek Tlapák - Filip Červeňák (Radim Šíma), Michal Smutný, Tomáš Benda, Vojta Valčík (Roman Petrus,JT) - Tadeáš Oswald, Vašek Zadina

 

„Jsem rád,  že jsme  prakticky celodenní výjezd (odjezd v 7:45, návrat v 16:45!!) zvládli výsledkově a potvrdili vítězství z minulého týdne.  Vzhledem k časové náročnosti jsme zajistili chlapcům v místě utkání  i  oběd.  Utkání jsme hráli na kvalitní travnaté ploše, ovšem poněkud více zúžené. V prvním poločase jsme málo využívali šířku hřiště a na úzkém  hřišti jsme se často umlátili a ubrkali   v přehuštěném středu. Zbytečně jsme předržovali míče a dávali domácím šanci nás dorazit. V druhém poločase jsme více využívali křídelních prostor, snaživí domácí již fyzicky nestíhali. Nutno říci, že kádr domácích tvořil mix hráčů ročníků 2005,2006, 2007 a výjimečně 2004. Náš výkon nebyl ideální, ale vítězství bylo po všech stránkách zasloužené.  Další těžkou prověrkou naší výkonosti a morálky bude naše příští utkání, kdy doma přivítáme lídra soutěže, tým Moravan.“