Minipřípravka r. 2008 na svém prvním turnaji.

10.05.2015 10:34


Minipřípravka r. 2008 a mladší se v sobotu 9.5. 2015 zúčastnila svého prakticky prvního turnaje. Byli jsme pozváni do Hlinska, kde se utkalo devět mužstev systémem každý s každým ve dvanáctiminutových zápasech. V osmi náročných zápasech předvedli kluci a Alenka skvělé výkony a v zajímavé konkurenci nakonec obsadili pěkné šesté místo. 

Na úvod nás vyškolil pozdější vítěz turnaje Polička A a celkem jasně prohráváme 0:5. V zápase s Hlinskem A jsme sice vedli brankou Šmídla, ale i tento nakonec prohráváme 1:4. Pak přišla první vítězná radost a po brankách Šmídla a Brožka porážíme Poličku B 2:1. V dalším mači jsme se střelecky prosadili a tentokrát to odnesla Krouna 9:0 (4x Brožek, 2x Klepetko, 2x Šmídl, Cipryán). S Hliskem B jsme do posledních sekund drželi bezbrankovou remízu, ale minutku před koncem jsme po obrovském závaru obdrželi jedinou branku zápasu a prohráváme smolně 0:1. Utkání se Solnicí (u Rychnova n/Kn.) bylo tzv. prokaučované, protože vedení brankou Šafránka jsme neudrželi. Opravdu jen pár sekund před koncem dostali kluci trenérský pokyn "hrát fotbal" a bohužel z toho rekrutoval polovlastní gól znamenající vyrovnání na konečných 1:1. Předposlední zápas nám byla nalosována Chrudim a zde prohráváme podobně jako na začátku turnaje 0:5. Konec dobrý, všechno dobrý. I tak by se dala charakterizovat nálada po posledním zápase, který díky dvěma zásahům Klepetka a jednoho zásahu Brožka vyhráváme 3:0!

Naším nejlepším hráčem a zároveň střelcem byl vyhlášen Vašík Brožek. Šestnáct vstřelených branek udělalo všem zainteresovaným radost. Všichni si snad, pro některé premiérový, turnaj užili, nasáli turnajovou atmosféru a o to víc nyní budou makat na trénincích, aby opět mohli bojovat o poháry a medaile. Dnes to byly "jen" sledkosti a diplom, přesto nebo právě proto patří dík p. Nekvindovi, hlavnímu poředateli turnaje za zorganizování tohoto zajímavého turnaje, na kterém se naše parta rozhodně neztratila. A velký dík samozřejmě patří i rodičům, kteří vytvořili místy velice bouřlivou atmosféru.

Konečné pořadí : 1. Polička A 21b, 2. Solnice 19b, 3. Hlinsko B 18b, 4. Chrudim 15b, 5. Hlinsko A 15b, 6.Třemošnice 10b, 7. Polička B 6b,  8. Slatiňany 3b,  9.Krouna 0b

Sestava : Tobík Cipryán - Vašík Brožek, Alenka Šafránková, Dan Klepetko, Davča Šmídl - Adam Kofroň, Míša Zvolský, Lukin Novotný, Páťa Čapka - Matyáš Ježek, Tomík Šafránek