Krajský přebor dospělých (23. kolo)

11.05.2015 16:27

Dospělí 10. 4. s mužstvem Jiskra Litomyšl.
ŽSK Třemošnice - Jiskra Litomyšl - 
5 : 0 (3:0)
Branky : 5. a 18. Menšík, 8. a 48. Filip, 76. Petr

Toto vítězství bylo po třech předvedených výkonech v zápasech dozadu téměř nutností. Hráči ho zvládli perfektně a zaslouženě si připsali tři body na svoje konto. Škoda jen dalších neproměněných šancí, protože vítězství mohlo být mnohem výraznější.
   Domácí se pustili do soupeře hned od začátku s ohromnou vervou a již v 5. minutě otevřel skóre Menšík. V 7. minutě utkání skončil krásný lob Menšíka ze 40 metrů jen na spojnici tyče a břevna. Následně vzniklý roh přivodil další tyč a ze závaru před brankou soupeře se již dorážkou nemýlil Filip. Skóre prvního poločasu zakončil gólovou střelou z šestnáctky v 18. minutě opět Menšík.
   Hned na začátku druhé půle se prosadil znovu Filip a zvýšil na 4:0. Domácí byli stále těmi lepšími na hřišti. Celkové skóre zápasu uzavřel krásnou individuální akcí Petr. Ten se v 76. minutě dostal do brejkové situace. Tu ovšem vyhodnotil jinak. Míč si zasekl, zpětnou kličkou obešel dotírajícího obránce a zhruba z rohu šestnáctky napůl obstřelil a napůl přeloboval vybíhajícího brankáře hostí. Krásný gól.
    Domácí si vítězství za předvedený výkon zasloužili. Škoda jen, že přišlo tak málo diváků. Utkání dobře odřídila trojice rozhodčích.

ŽK : 1:2, Rozhodčí : Saňák, Depeš, Vaněk, Diváci : 80

TřemošniceAuersvald - O. Vančura, Kunášek (74. Kubát), Culek, V. Rychnovský (81. Krátký) - Kvíčala, J. Vančura, Král, Kalina - Filip (68. Petr), Menšík (62. M. Šindelář)

Litomyšl :  Malý - Drahoš, Vomočil, Urban, Hašek - Janoušek, Lím (74. Bican), Sršeň, Kundera - Bureš (46. Paclík), Malý (68. Lněnička)


Ohlas :
" V tomto zápase jsme potřebovali nutně bodovat a to se povedlo. Litomyšl se nepředvedla zrovna ve vrcholové formě a zaslouženě byla potrestána gólovým rozdílem, který mohl být klidně o mnoho větší. Ale každé utkání je jiné. Nám se zrovna v tomto utkání podařilo proměňovat šance hned od začátku utkání. Škoda, že jsme podobné šance neproměnili ve čtvrtečním utkání se Svitavami. Utkání by se vyvíjelo určitě úplně jinak. Již nyní jsme spokojeni, jelikož po slabších sezónách v KP, kdy jsme se stále pohybovali na hranici sestupu, máme účast v příštím ročníku KP zajištěnou. Po hráčích nyní chceme, aby si každé utkání užili a nestresovali se z výsledku. Víme, že trénujeme v rámci možností jednotlivců, kteří jsou přes týden rozjeti téměř po celé republice a nebo směnují, pouze v pátek a to je na KP málo. O to víc si této pozice ceníme."