KP dospělých (21. kolo) - Prohra na hřišti TJ Svitavy.

16.04.2018 20:17


TJ Svitavy - ŽSK Třemošnice - 2 : 0 (1:0)
Branky : 4. Jukl, 63. Frolo (pen)

Svitavy : Jílek - Chlup, Jukl, Jiroušek, Frolo - Veselský, Svoboda, Čížek M., Juřík (68. Drašar) - Novák (72. Czechowsky), Čížek F. (81. Bartoš )


Třemošnice : Oswald - Petr, Mocanu (54. Mejtský), Culek, Vančura O. - Fejl (76. Šťastný), Vančura J., Král, Šindelář (79. Lipenský ) - Šebek, Hejcman

 

  Svitavy. Dle údajů z jejich webových stránek - město rozkládající se na samotné hranici Moravy a Východních Čech na rozloze 3 133 ha, v mírně zvlněné krajině Svitavské pahorkatiny, v nadmořské výšce 435 m n.m. Dnes v něm žije 17 500 obyvatel, jejichž průměrný věk je 39 let.

   Jenže něco se zde asi nedočteme.  Zřejmě tam je navíc minimálně o tři čestné občany více (trojici rozhodčích) a chráněnou oblast rozprostírajíci se minimálně na 105 x 68 metry čverečných.

   Svitavy. Fotbalem profláknuté díky způsobu záchrany KP v jarní sezóně po celém kraji o sobě daly opět vědět a své jarní pověsti nezůstaly nic dlužny. Bohužel odneslo to naše mustvo.

   Začalo to již bezpáteřním domácím funkcionářem "masírujícím" hlavního "bezúhonného" rozhodčího Lukese před očima hostujícího kolektivu v pravém rohu hřiště již hodinu před zápasem (oba asistenti maskující se prohlídkou asi žížal v trávníku v pozici ochránců a dohližečů byli až směšní). Vstřícným ale o to zákeřnějšmí chováním vůči hostujícím funkcionářům, když jeden nejmenovaný od mužstva po utkání uhýbal pohledem se slovy : " ... my za to nemůžeme...". Nakonec všechno toto chování podtrhla na hřišti trojice sudích, kteřá svým výkonem slabším jedincům zvedala žaludek, bohuzel i většině domácích příznivcům ( mimo početnou skupinu čtyř fanaticky pořvávajících fanouškům přes megafon na tribuně ).

  K průběhu utkání se nemá cenu vyjadřovat. Kdo si chce udělat obrázek a umí "číst mezi řádky" ( ač v některých momentech to není snad ani třeba) a hlavně má přístup k internetu, ať si utkání prohlédne na tvcom.cz. Kdo nechce sledovat celé utkání, tak doporučuji dění od 51. do 55 minuty. Jenže tomu předcházelo mnoho přípravný okamžiků v předchozích minutách utkání.

  Zkažená neděle, projetá nafta a komedie, na kterou je možno zajet stejnou vzdálenost do některého z divadel v nám blízké matičce Praze. Zároveň z naši strany jednoznačné schválení několika prohlášení trenérem celku Moravan panem Kalužou v tisku či na internetových stránkách po jejich steně "úspěšném" výletu na komedii do Svitav.

   Jen tak dál. Snad do ochozů fotbalových stánků přitáhneme fanoušky divadelních či filmových představení a tím zvýšíme již tak ostudné návštěvy na fotbalových utkáních.

  Našim hráčům musím pouze s lítostí v srdci poděkovat, že udrželi vše na maximálně "žluté" hranici ač některé musel trenér ze hry pro jistotu stáhnout. Tito bezpáteřní občané jsou totiž schopni všeho a o sestupujících chtějí  rozhodovat, i přes ujišťování svazem že tak nebude, právě oni.