Holice zakotvily v doku, loď Letohradu se potápí.

18.11.2015 20:13

Duel Lanškrouna s Č. Třebovou toho příliš nenabídl, rozhodly penalty za stavu 0:0. Domácí ani tady nezářili, naproti tomu hosté ani jednou nechybovali. Za normálních okolností nic zvláštního na skóre 0:0 není, ale pro letohradskou rezervu to znamenalo první bod v ročníku. Ten druhý si v rozstřelu zajistila Přelouč, která si do kolonky připsala i dvě červené karty.

Naprázdno vyšla doma Choceň. Gólman Gerčák byl fantastický, ale v závěru na ránu Jindráka do šibenice nedosáhl a béčko Chrudimi slavilo.

Žamberk se musel v Třemošnici obejít bez svého střelce Hrubého, tudíž gól neměl ani kdo dát. Domácí zaveleli k výhře v posledních minutách.

Formu potvrdily Holice a v pardubickém derby vyloupily Moravany. Až nečekaně jednoznačný výsledek se zrodil v Pardubicích, kam zavítaly Slatiňany. Hostům nevyšla druhá polovina druhého dějství a odnesli to třemi zásahy.

S čistým štítem v zádech odešli do kabin po zápase hráči Poličky a Svitav. Prvně jmenovaný tým vydřel těsnou výhru 1:0 nad Hlinskem a okresní město smázlo souseda z Moravské Třebové „bůrem".

Jak to tedy vypadá v celkovém součtu? Půlmistrem jsou Holice, jejichž počin v posledních pěti duelech byl výtečný. Patnáct bodů je katapultovalo na první místo, kde jsou zcela po právu s 36 body. Tři body na ně ztrácejí pardubičtí mladíci.

Nejsou sami, protože je tam s nimi příjemné překvapení s názvem SK Polička. Svěřenci Jiřího Valty mohou být nadmíru spokojeni. Tomu se říká slušná práce.

V těsném závěsu jsou Slatiňany, jakožto nováček. Prognózy, že tenhle celek bude vysoko, se naplnily. Mohou směle pokukovat po vyšší soutěži. K tomu je ale ještě daleko. S nejlepším kanonýrem podzimu Jiřím Kopeckým to však může vyjít. Stejně bodů (32) má i rezerva Chrudimi. Měla pomalejší start, ale druhá polovina podzimu jí vyšla. Každopádně je špička tabulky vyrovnaná. Střed tabulky je také našlapaný. Svitavy s Chocní mají 26 bodů, následují Moravany, Č. Třebová (23) a Přelouč (21), jež mnohé překvapila.

O loňské sezoně si může nechat jen zdát Lanškroun, který bude muset zlepšit defenzivu. Zklamání panuje v Žamberku. Spolu s M. Třebovou, Třemošnicí je adeptem na záchranářské boje. Letohradskému béčku pomůže jen zázrak…

Sestava 15. kola: Knobloch (Pardubice B) - Kačírek 2 (Přelouč), David 3 (Choceň), Lacman (Chrudim) - Chlup (Svitavy), 
Pokorný (Letohrad B), Kopřiva (Holice),
Forman (Třemošnice) - V. Král (Polička), Kayamba 2 (Pardubice B), T. Jedlička 2 (Holice).











Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/fotbal_region/holice-zakotvily-v-doku-lod-letohradu-se-potapi-20151117.html