Hodnocení 9. kola KP dospělých : Nikdo si nemůže být jistý...

11.10.2017 20:09

Je to jako ve fotbale. Ani tady si nemůže žádný tým předem říci, že má bodovou jistotu. Ani lídr, který cestuje na hřiště soupeře, jež se krčí na poslední příčce. Přesvědčila se o tom Moravská Třebová v Poličce. Skóre svitavského derby sice otevřel Konečný ze Slovanu už v šesté minutě, nicméně domácí měli v derby motivaci nastavenou správně. Nesklonili hlavy, vyrovnali a tři minuty před koncem vytryskl v táboře Poličky gejzír radosti, když skončil balón v síti podruhé.

Deváté kolo bylo vůbec ve znamení regionálních derby. Po několika letech si to rozdaly o soutěžní body Choceň s Dobříkovem. Výsledek 4:1 hovoří jasně, ovšem trenér Agrie František Dvořák ve svém hodnocení přiznal, že pro hosty je to až příliš kruté. Kde byl největší rozdíl, je ale na první pohled zřejmé. Duel mezi Žamberkem a Lanš-krounem dospěl za stavu 1:1 do penaltového rozstřelu, který domácím vychytal Martinovský. Vzhledem k tomu, že na tom byli hosté ve hře daleko lépe, mohou být Pod Černým lesem náramně spokojeni. To platí i o Hlinsku, které, pro někoho možná překvapivě, bralo bonus v Chrudimi. Rezervě se příliš nedaří a ani v derby tomu nebylo jinak. Zmar domácí předvedli při pokutových kopech, když tři první pokusy zahodili, to se pak vyhrává těžko. Výhru na penalty si odvezla také Třemošnice z Litomyšle.

Magnetem kola bylo utkání Slatiňany – Holice. Jak se ukázalo, rozhodly vstupy do obou poločasů, domácí dali pokaždé rychlý gól a naděje hostí byly fuč.

V poslední době se mužstvo Moravan může opřít o gólmana Brandu. Proti „Heřmaňáku“ ukázal, že jeho forma je výstavní. Navíc jej podpořili i spoluhráči před ním.

Až bude na konci podzimu známa tabulka venku, na to vemte jed, že Česká Třebová bude proklatě vysoko. Vítězství ve Svitavách budiž důkazem.

Událost kola

Vyrovnanost. Opět se potvrdilo, že každý může porazit každého. Poslední Polička si v derby poradila s moravskotřebovským Slovanem. Zaslouženě.

Zklamání kola

Tuhé nohy. Nedaří se herně, pak přijdou na řadu penalty a nohy tuhnou ještě více. Exekutoři Chrudimi v rozstřelu proti Hlinsku neměli svůj den.

Výrok kola

„Snad poprvé v sezoně jsem na týmu viděl, že tenhle zápas neprohrajeme.“
(Michal Kozel, trenér Poličky)
Zdroj: https://orlicky.denik.cz/fotbal_region/krajsky-prebor-nikdo-si-nemuze-byt-predem-jisty-20171010.html