Hodnocení 8. kola KP dosp. : Na českém území panuje Moravská

04.10.2017 20:36


Moravská se totiž zásluhou této výhry vyhoupla do čela. Po sobotě se sice vrátily na vedoucí příčku Holice, ovšem to už zase neplatí. Moravská Třebová totiž po bezbrankové remíze udolala na penalty Žamberk.

Když už jsme u těch nerozhodných výsledků, tak současný lídr tabulky se už pětkrát z devíti zápasů rozešel se soupeřem dělbou bodů. Zdá se, že v nejvýchodnějším místě krajského přeboru trénují střelbu ze značky pokutového kopu. Vždyť ve čtyřech případech uspěla Moravská.

Třetí utkání v řadě přetavily v zisk tří bodů Holice. Ve vyrovnaném utkání byly daleko produktivnější než Svitavy a zvítězily 4:1. Zajímavostí utkání byla etuda náhradního domácího gólmana Laksara. V 83. minutě nastoupil do pole, v 84. minutě dal gól, v 85. minutě dostal žlutou kartu a v 86. minutě šel zase na lavičku…

Slatiňany si spravily chuť v Třemošnici, kde v derby Chrudimska vyhrály 3:1.

V bodovém tažení podzimem pokračuje Heřmanův Městec. Neponechal nic náhodě a překvapivě už jako favorit převezl Poličku (2:0).

Penalty byly k vidění také v České Třebové, kam zavítala Choceň. Dalšíspecialista na remízy dosáhl ve městě železnic na nejhubenější plichtu. V nadstavbě už tak úspěšný nebyl a tak přenechal bod na víc domácím.

Branková přetahovaná se zrodila v utkání nováčků. Lanškroun, kterému jako by docházel po báječném startu dech, nestačil na starého známého z I. A třídy. I když ona to přestřelka úplně nebyla. Litomyšl vedla 3:1 a přes drobné komplikace brala tři body za výhru 4:3.

Druhou výhru v soutěži slaví v Dobříkově. Nováček si vyšlápl na chrudimskou rezervu, kterou pokořil 3:1.

Předehrávkou jsme začali a předehrávkou také končíme. Tentokrát regulérní osmého kola. Hlinsko dvěma brankami v závěru porazilo Moravany 3:0. S aktivní kariérou se loučil domácí sudí Vaško.

Výrok kola

„Venku jsme ve čtyřech zápasech dali sedmnáct gólů, ale přesto se radujeme teprve ze druhé výhry.“
(Ivo Svoboda, trenér Litomyšle)

Událost kola

Rychlopalba po změně stran. Na začátku 48. minuty střetnutí mezi Lanškrounem a Litomyšlí platil stav 1:2. O osm minut později už to ale bylo 3:4.

Zklamání kola

Ztrácí kontakt s čelem. Chrudimská rezerva padla na půdě posledního Dobříkova a propadla se až na osmou příčku. Na to nejsou její příznivci zvyklí.
Zdroj: https://orlicky.denik.cz/fotbal_region/na-ceskem-uzemi-panuje-moravska-20171003.html