Hodnocení 7. kola KP dospělých : Šest mančaftů ve dvou bodech...

26.09.2017 20:21

Holice, Lanškroun, Slatiňany a Moravská Třebová po šestnácti bodech, Česká Třebová patnáct a Heřmanův Městec čtrnáct. Něco takového hodně dlouho nepamatujeme.

Dominance favoritů se nekoná, takže se mezi top týmy objevují jména, s nimiž tam málokdo počítal. Jak dlouho jim to vydrží, toť otázka pro příští týdny. Pro zajímavost přeboru je to ale jen dobře.

Bez porážky přežila až doposud dvě mužstva. Moravská Třebová, která nyní vyhrála derby v Litomyšli, a také Slatiňany. Ty ovšem byly ve Svitavách k prohře velice blízko, jelikož téměř po celý zápas tahaly za kratší konec jak herně, tak co se počtu brankových příležitostí týká. Nakonec díky vydařené pětiminutovce zachránily alespoň remízu a vzhledem k průběhu hry za to obhájci krajského primátu museli být hodně rádi, protože rozstřel zajistil po zásluze bod navíc soupeři.

Díky nejlepšímu skóre vedou Holice, ovšem ani jejich představení nebylo zdaleka dokonalé, vždyť na vedoucí trefu choceňského Myšáka odpověděl Kaufman teprve v poslední čtvrthodině. Penalty Holicím vyšly a vlastně je posunuly na špici pořadí.

Šestnáctibodovou čtveřici doplňuje Lanškroun, který měl s lepšící se Třemošnicí moře práce a udolal ji zásluhou jediného gólu Stasiowského. O překvapení lze hovořit v případě České Třebové, protože z trávníku chrudimského béčka se body málokdy vozí, tím méně všechny tři. No a malou senzací zavání dosavadní výkony fotbalistů z Heřmanova Městce, kteří udivují nebývalou gólovou produktivitou. Pět branek dali Lanškrounu i Litomyšli a teď tři do sítě Žamberka. To potom body naskakují jedna báseň.

Ve spodní polovině tabulky se z výhry zaradoval také poslední tým, který na plný zásah čekal, tedy Polička. V souboji s Hlinskem rozhodovala druhá část hry a dvě proměněné příležitosti domácích. Na chvost se vrátil Dobříkov, který se v Moravanech střelecky neprosadil. Soupeř ano a bral body.

Událost kola

Svitavské probuzení. Po sérii matných výkonů přišel duel proti Slatiňanům a v něm se tým ukázal jako „vyměněný“. Má dva body, ale zasloužil by si všechny.

Zklamání kola

Svoje předsezonní ambice zatím zdaleka nenaplňují fotbalisté Hlinska. Vůbec jim to nejde venku, z cizích hřišť si ze tří pokusů zatím nepřivezli ani jediný bod.

Výrok kola

„Do patnácti minut máme dvě velké příležitosti, jdeme sami na branku, ale neproměníme. Pak přijde rohový kop a dostaneme gól.“
(Milan Šmarda, trenér Dobříkova)
Zdroj: https://orlicky.denik.cz/fotbal_region/komentar-je-tesno-sest-mancaftu-ve-dvou-bodech-20170926.html